Nu stiu ce sa mai cred. Voi Romanii care locuiti in tara chiar ati pierdut gradul de omenie de care se tot facea atita caz sau mai bine dai unui straini ospetie ca poti sa-l jumulesti decit sa dai o pensie de virsta cuvenita de o femeie in virsta de 80 ani care este mama mea.

Dece doriti sa ne fie rusine ca sintem straini de ce faceti ca alta natie sa rida de noi si sa spuna daca ai vostrii din tara nu trimit actele necesare noi nu putem sa facem nimic.Chiar asa au decazut cei din tara?

Va scrisesem in legatura cu dreptul la pensie a mamei mele care s-a mutat definitiv la noi in Republica Ceha din 01.Ianuarie.2004 si nici pina acum nu a putut primi pensia de virsta aici ( are 80 de ani si are ciroza- va dati seama stress) pentru ca niste functionari din Bucuresti dela Casa Nationala de Pensii - Serviciul de acorduri bilaterale -

au aruncat intrun cos dosarul mamei mele si asteapta ca mama mea sa renunte sau sa moara ca sa nu mai ia nimic. Va trimit o copie a raspunsului primit pe data de 10.Martie si de atunci liniste.

Ma intreb cui sa ma mai adresez ca sa ma ajute a rezolva acest caz dificil. De altfel pentru ca valabilitatea pasapoartelor nostre expira am facut cerere sa primim altele noi.

Am platit eu si cu sotul meusuma de 400 Eu ni s-a spus ca in patru luni sint gata si vin iar dupa informatiile primite prin telefon de la Ambasada(Ambuscada-Romana)Romana de la Praga - Pai sa vedeti ca de abia au fost trimise cele solicitate din Ianuarie - ( noi depunind cererea in Aprilie). Domnilor sa nu ne fie rusine sa spunem ca sintem Romani?

Si mai presus de toate mai este lasat liber si Priplata

alta rusine a Romanilor.

Sint curioasa daca de aceasta data primesc un raspuns daca nu inseamna ca nici la Dumneavostra nu umbla Dreptatea si Adevarul ( nu ma refer la Ziare )

Copia e-mailului primit de noi la 10.Martie.2005

Stimate domnule Iliescu,

Urmare memoriului dvs.adresat Casei nationale de Pensii ,in legatura cu situatia doamnei Bou Rosu Constanta , va precizez urmatoarele:

Din verificarile efectuate s-a constatat ca instrumentarea cererii s-a facut de catre Serviciul gestiune arhive.

Casa locala de pensii sector 3 a emis adeverinta nr.35392/12.02.2004, privind vechimea in munca realizata in Romania.

Totodata ,plata pensiei in Romania a fost suspendata incepind cu data de 1.03.2004.

Aceste informatii,insa nu au fost transmise partii cehe, si in aceasta situatie drepturile de pensie in Cehia nu au fost stabilite.

In vederea urgentarii stabilirii drepturilor de pensie in Cehia , aceste date urmeaza a fi transmise in cel mai scurt timp posibil prin FAX.

In situatia in care puteti obtine o adresa de e-mail a persoanei responsabile din cadrul Administratiei Cehe a Asigurarilor Sociale ( domnul Faltus ) ar fi de folos.

Cu consideratie ,

Camelia Hristea ,

Sef Serviciu Acorduri Bilaterale- Casa Nationala de Pensii

Ultima adresa avuta de mama mea in Romania este: Str. Trapezului, nr3, Bloc C2, Sc A, Ap. 4, Sector 3, Bucuresti

Cu stima

Mihaela Rodica Iliescu