Cetatea Sighisoarei va gazdui in perioada 19-21 august editia a V-a a festivalului "ProEtnica - zilele comunitatilor etnice din Romania", cea mai importanta manifestare de gen din sud-estul Europei.

Festivalul se va desfasura sub deviza "unitate in diversitate" si va aduce pe scenele din cetate 700 de reprezentanti din partea minoritatilor, cu participari in programe de dansuri si muzica, mestesuguri traditionale, expozitii de arta plastica, standuri de carte si tiparituri, conferinte, teatru de papusi, muzica si poezie.

Vor sustine recitaluri, printre altii, Desperado, Hara, Mircea Baniciu si Vladi Knejevici, Fanfara 10 prajini, Berti Barbera si Nicu Patoi, Mazeltov, Imago Mundi, Cornelia si Lupu Rednic.

Scena principala, a programelor interactive, va fi in Piata Cetatii, intre Primarie si Biserica Manastirii, iar scena pentru copii in parcul de langa Turnul Cismarilor.

Manifestarea este organizata de Centrul Educational Interetnic pentru Tineret (CEIT), impreuna cu toate organizatiile comunitatilor etnice si Institutul de studii internationale al Universitatii Babes-Bolyai.

In plan local, CEIT a sprijinit viata culturala si artistica a comunitatilor germana, maghiara si rroma, dar si a tinerilor romani din Sighisoara.