Situatia unor ajutoare de stat acordate in sectorul siderurgic in perioada 2000-2004 a fost a fost discutata la reuniunea condusa de Leonard Orban, secretar de stat in Ministerul Integrarii Europene, la reuniune participand experti din cadrul Ministerului Integrarii Europene, Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Economiei si Comertului, Consiliului Concurentei si AVAS.

In cadrul intalnirii, au fost analizate ajutoarele de stat primite in perioada respectiva de companiile din Romania care realizeaza produse siderurgice, dar care nu au fost incluse in strategia de restructurare a sectorului siderurgic pentru anii 1993-2008, agreata cu Uniunea Europeana.

"In fiecare caz va trebui realizata, impreuna cu Comisia Europeana, o analiza amanuntita a ajutoarelor de stat acordate si a compatibilitatii lor cu acquis-ul comunitar. In functie de aceasta, Consiliul Concurentei va decide daca ajutoarele de stat primite pana in prezent vor trebui recuperate.

In orice caz, de la inceputul acestui an, Romania nu mai acorda ajutoare de stat in acest domeniu decat in deplina conformitate cu acquis-ul comunitar. Fiecare companie trebuie sa isi dovedeasca eficienta si competitivitatea pe piata nationala, europeana si globala", a precizat Leonard Orban.