Belfastul gazduieste zilele acestea primul turneu al noului sezon profesionist de snooker, un sezon in care generatia tanara anunta ca vrea sa puna in dificultate suprematia marilor campioni.

Shaun Murphy, cel care a uimit intrega lume cand a reusit sa castige finala Campionatului Mondial de la Sheffield, are acum ocazia sa arate ca acea victorie nu a fost doar o intamplare.

Chinezul de 18 ani, Ding Junhui, spera sa repete si el performanta de la Open-ul chinez de anul trecut cand a trecut in finala de cel care a fost de sase ori campion mondial, Stephen Hendry.

Cei doi au din nou sansa sa se intalneasca in runda a doua a competitiei, dar numai daca chinezul trece de Alister Carter. Nord-irelandezul Marc Allen, campion mondial la amatori, detinatorul titlului european rezervat jucatorilor sub 19 ani a avut si el, ieri, privilegiul de a se alatura profesionistilor.

Iar oponentul sau nu a fost unul oarecare, ci chiar Steve Davis, un nume legendar al snooker-ului profesionist mondial, dar al campionatului de trick-shot. Dar si numarul 1 mondial, Ronnie O' Sullivan, Jimmy White si Matthew Stevans sunt prezenti la Belfast, gata sa se opuna noii ofensive a tinerei generatii.