Cind ii asculti pe oficialii fotbalului, presa sportiva e diavoleasca, partizana si buna de aruncat la gunoi. Daca publica fotografii sexy e frivola, daca ofera analize tactice, se da mare! Reporterii sint obraznici, iar editorialistii, lenesi. Cind apar, fotoreporterii trag a rau, iar daca nu vin la antrenamente probeaza ca sint indolenti si neinteresati.

Reporterele TV au picioarele lungi, iar cameramanii sint netunsi. Nici unul dintre noi nu e in regula ceea ce, daca veni vorba, e perfect adevarat.

Dar chiar asa dusa, presa sportiva continua sa produca momente memorabile. La National TV, de pilda, cuplul de comentatori Octavian Topa - Silviu Tudor Samuila salveaza de multe ori mediocrul meciurilor de Divizie A. Au inceput sa aiba ceva din umorul de calitate al comentatorilor englezi. Ironizeaza fara sa jigneasca.

Si un alt exemplu, chiar de ieri. In "7 plus", Razvan Boanchis isi incheie tableta cu o fraza antologica: "George Copos n-a pretuit un om in viata lui, dar raspunde de destinul unui popor".

A fost nevoie de un gazetar sportiv ca sa citim cea mai concisa trimitere la starea clasei politice. Indiferent de tricoul ei.