Aerul curat de munte face bine la sanatate, dovada PSD, pe care sederea la Bran l-a facut neobisnuit de vioi, daca ar fi sa ne ghidam numai dupa avalansa de comunicate de presa si de declaratii. Un scenariu stravechi a fost relansat de Vasile Puscas, fostul negociator sef al Romaniei la UE, cel al "uniunii nationale".

Sub pretextul pericolului neaderarii in termen la Uniunea Europeana, liderul PSD reitereaza proclamatiile de la Snagov ale lui Iliescu, mai precis "fundamentarea unui program national de actiune a tuturor fortelor politice democratice, a societatii civile si tuturor cetatenilor tarii".

Punerea in practica a guvernului de uniune nationala i-ar veni manusa PSD, care altfel nu are decat doua variante: stationarea in opozitie sau alegerile anticipate. Cert este ca PSD si-a schimbat radical optica fata de perioada cand se afla la guvernare si cand totul era filtrat printr-o lumina trandafirie, in timp ce acum nenorocirile pandesc la fiecare colt.

Comunicatul lui Puscas vorbeste despre faptul ca "actuala putere nu este interesata decat de scandaluri si aranjamente de culise", asta spre deosebire, probabil, de perioada PSD, cand interesul era centrat exclusiv pe afacerile clientelei politice.

Nici Eugen Bejinariu, deputat de Suceava, nu a ratat ocazia de a se razboi macar cu unul dintre palate, sustinand sus si tare ca presedintele Basescu l-a "calomniat" prin afirmatia ca ar "face parte din mafia personala a lui Adrian Nastase".

Suparat, Bejinariu sustine ca "am fost o persoana care nu ma limitez la activitatea de opt ore de serviciu si, prin urmare, mi-am cautat si alte activitati adiacente". Respectivele activitati se numeau diferite Consilii de administratie, de care deputatul s-a simtit stanjenit doar dupa ce a aparut legea incompatibilitatilor.

Cat despre afirmatiile presedintelui, "le voi trata ca atare", spune Bejinariu, neprecizand ce intelege prin asta.

In schimb, deputatul e mult mai clar atunci cand flutura belicos tema anticipatelor, devenita dintr-o data draga PSD dupa ce ea a iesit temporar de pe agenda Aliantei. "Va veni un moment al adevarului, cand ori se apuca de treaba, ori ajungem la alegeri anticipate, dorinta lor de la inceputuri", a declarat Bejinariu la Suceava.

Acest lucru, in ideea ca PSD ar fi mult mai bun la treaba, ca dovada cei patru ani in care s-a aflat la guvernare. "Sunt convins, chiar cu aceste nenorociri care sunt in tara, ca daca eram noi nu erau atatea balbaieli, atatea neajunsuri".

Bejinariu uita probabil ca "neajunsurile" cum ar fi podurile care se prabusesc la prima viitura, iazurile date pe spranceana politica si defrisarile apartin, toate, celor 11 ani de guvernare FSN-PSD-PDSR.