Bogdan Draghici, directorul adjunct al Institutului National de Administratie (INA), a fost demis, prin posta, de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Bogdan Draghici, directorul adjunct al INA, a primit ieri un plic, in care era anuntat de ministrul Administratiei, Vasile Blaga, ca este demis din functie.

Draghici a provocat mai multe scandaluri in ultimul timp, in care acuza inalti functionari din sistem ca profita de pe urma neconcordantelor legislative si cistiga sume astronomice din participarea la comisiile de angajare ale functionarilor publici.

Draghici a acuzat-o si pe soacra lui Mircea Geoana ca profita de pe urma unui contract incheiat cu INA ca sa cistige bani pe baza unui fals certificat de revolutionar.

Secretarul de stat in MAI, Liviu Radu, ne-a declarat ieri ca demiterea lui Draghici s-a produs ca urmare a „preocuparilor sale mult mai inalte decit functia pe care o detinea, de exemplu militarea pentru orientarea strategica a tarii noastre spre tarile din Est. Ceea ce nu e un lucru rau, dar nu era treaba dumnealui”.

Radu a recunoscut ca numeroasele scandaluri provocate de Draghici stau si ele la baza concedierii acestuia: „Acuzele gratuite aduse soacrei domnului Geoana, privind «capusarea» sistemului au avut rolul lor. Noi nu agream rezolvarea acestui gen de probleme in public”, a conchis Liviu Radu.

Draghici spune ca nu e surprins de masura luata de minister insa acuza faptul ca era nemotivata in scris. Locul lui la conducerea INA va fi luat de Vasile Cristian Bitea, consilier personal al ministrului Blaga.