Barbatul batut de cei patru politisti constanteni a murit ieri dimineata in Spitalul de Urgenta Constanta. Viorel Gionea (51 ani) s-a stins din viata in Sectia de Terapie Intensiva, unde se afla de la internare. Pacientul nu si-a revenit nici o clipa de la bataia incasata pe 8 august de la oamenii legii.

Viorel Gionea era din orasul Jibou, judetul Salaj, iar vara lucra ca ospatar pe Litoral. In acest sezon, barbatul se angajase la terasa Semiramis din statiunea Saturn si locuia cu fratele sau in Mangalia. In seara de 8 august, el a fost vazut pe strada Portitei din Constanta, incercand sa descuie portile unor case.

Un vecin a chemat politia, care a trimis la sesizare doua echipaje de la sectiile 2 si 4. Cei patru agenti de politie au dezlegat misterul „spargatorului de case“. Gionea era ametit - de bautura, au spus ei – si avea un tirbuson in mana. Alarma falsa, deci.

Barbatul nu incerca defel sa patrunda prin efractie in casele oamenilor.

Dar asta nu l-a iertat de corectia politistilor. Desi nu a schitat nici un gest de agresiune, Viorel Gionea a fost batut cu pumnii si picioarele ca pe ringul de K1. Apoi a fost incatusat precum un detinut periculos si dus la Sectia 4 pentru interogatoriu. Aici a urmat, timp de 4 ore, alt set de „audieri“, la care Gionea a capotat.

Speriati ca barbatul horcaia, cazut in coma, politistii au chemat Salvarea. Viorel Gionea a ajuns direct in sala de operatii a Spitalului de Urgenta Constanta, unde a fost operat la cap. Interventia chirurgicala, prin care i s-a extras din craniu un hematom provocat de loviturile primite, nu l-a mai putut salva.

(Sinziana Ionescu)