Un procuror al Parchetului General il acuza direct pe procurorul general al Romaniei de musamalizarea dosarului Fraudarea Alegerilor.

Procuroarea Viorica Stoica povesteste in cum seful ei, procurorul general Ilie Botos s-a suparat foc ca si-a permis sa-l citeze pe presedintele Traian Basescu si, drept pedeapsa, i-a luat dosarul. In cele din urma, dosarul i-a fost incredintat unui procuror ierarhic superior pentru a fi inchis.

Celebrul dosar Fraudarea Alegerilor - noiembrie 2004, i-a fost incredintat initial procurorului Viorica Stoica. In baza procedurilor, procuroarea a facut demersuri pentru a-l audia pe presedintele Traian Basescu, de altfel unul dintre cei care formulasera plangerea.

“Am vorbit la Palat , cu doamna Renate Weber. Dansa urma sa-mi comunice data in care putea sa ajunga domnul presedinte ....”, a declarat Viorica Stoica.

Renate Weber, consilierul pe probleme juridice al presedintelui, confirma demersurile procuroarei. Comunicarea, insa, nu a mai existat niciodata pentru ca, spune procuroarea Viorica Stoica, Ilie Botos a prins de veste, s-ar fi enervat la culme ca a indraznit sa-l citeze pe seful statului si i-a luat dosarul.

In cele din urma, dosarul a ajuns a ajuns la procurorul Lucian Doxan, care l-a inchis. In replica, procurorul general Ilie Botos a declarat pentru agentia Mediafax ca modul de lucru al procurorului Viorica Stoica l-a determinat sa o inlocuiasca, iar legea ii permite sa recurga la o astfel de masura.

Ilie Botos merge mai departe si spune ca a contactat-o telefonic pe Renate Weber, care si-ar fi exprimat surprinderea! Atat a ei, cat si pe cea a presedintelui Traian Basescu fata de modul de lucru al anchetatorului. Pentru Realitatea TV, insa, Renate Weber a explicat ca totul a fost cat se poate de normal.

Procurorul General al Romaniei a dat o scurta declaratie pentru Realitatea TV. El isi sustine masura explicand ca legea ii permitea sa inlocuiasca procurorul anchetator si ca avea dubii asupra obiectivitatii Vioricai Stoica.