O persoana a fost ucisa si o a doua ranita intr-un atac coordonat cu rachete, lansat asupra a doua orase-port de la Marea Rosie. Atacurile, revendicate cu putin timp in urma de o grupare apropiata Al Qaida, s-au produs aproape simultan, in orasul iordanian Aqaba si la Eilat, in sudul Israelului.

Victima este un soldat iordanian, aflat in portul Aqaba, in momentul in care racheta pe tip Katiusa a lovit un depozit militar.

Rachetele vizau o nava militara americana ancorata in port, insa atacul nu si-a atins tinta. In atentate coordonate, lansate de pe teritoriul Iordaniei, au fost folosite trei rachete Katiusa.

Prima a cazut in apropierea navei militare americane de la Aqaba, a doua a lovit depozitul, in vreme ce a treia a ajuns la Eilat, in Israel, unde a lovit o masina fara pasageri.

Tipul de proiectil folosi in atentatele de astazi de la Marea Rosie este utilizat in general de miscarea siita pro-iraniana Hezbollah in atacurile comise in nordul Israelului. Pana in prezent nu a fost folosit in atacuri comise in sudul tarii.

Autoritatile iordaniene si israeliene au confirmat ca atentatele cu racheta asupra orasului Eilat din sudul Israelului a fost lansat de pe teritoriul Iordaniei. Oficialii spun ca a fost coordonat cu explozia produsa in portul iordanian vecin, Aqaba.

Doua nave americane au parasit portul Aqaba, dupa incident, in vreme ce marina de razboi israeliana a intrat in stare de alerta. Atacurile au fost revendicate de organizatia Al Qaida din Levant si Egipt.