Conglomeratul norvegian Norsk Hydro ASA, cu activitati in domeniul petrolului si aluminiului, a anuntat, ieri, ca a descoperit un "important" zacamant de gaz natural in Marea Nordului.

O revista de specialitate estimeaza ca acest zacamant ar putea contine aproximativ 30 de miliarde metri cubi de gaz natural, informeaza Rompres.

"Hydro a descoperit gaz natural la putul de prospectiune 25/2-1 din Marea Nordului. Lucrarile de foraj demonstreaza existenta unui important zacamant gazifer, sansele de dezvoltare comerciala fiind considerate bune", a anuntat conglomeratul norvegian.

Norsk Hydro este operatorul acestui bloc de foraj, cu o participatie de 60 de procente, alaturi de partenerii sai, agentia norvegiana de investitii in domeniul petrolier Petoro si firma japoneza Idemitsu Petroleum, fiecare cu cate 20% din actiuni.

Norvegia este al treilea mare exportator mondial de petrol, dupa Arabia Saudita si Rusia, dar este si un important furnizor mondial de gaz natural provenit de la instalatiile sale offshore.