Mircea Geoana este politicianul cu cea mai odihnita minte din istoria scurta, dar vioaie a poporului nostru, dupa cum a spus si Ion Iliescu, fin cunoscator la oameni si cadre.

Cu mintea odihnita si oxigenata, dupa excursia la Bran si marea impacare cu Arogantul, Prostanacul s-a pronuntat in dureroasa problema a stenogramelor: "Constatam ca se insista la acest scandal mincinos al asa-ziselor stenograme, in absenta oricaror dovezi si oricaror proceduri legale. Vom apara cu toata intensitatea colegii impotriva carora se incearca asasinarea publica si morala".

Dupa care a mai a adaugat: "probarea veridicitatii acestor stenograme cade in sarcina celor care acuza". Nu lipsea decat gestul facut celebru pe Elena Ceausescu: "Dovada"!

"Dovada" lipseste, in ciuda faptului ca majoritatea celor care au scris despre stenograme e convinsa de veridicitatea lor. Exista o mare coincidenta intre stenograme si realitatea politica, sunt acolo stilul si ticurile verbale ale oamenilor PSD, o dramaturgie greu de inventat, peste care planeaza, tutelar, stilul Arogantului.

Dar Justitia are nevoie de probe, nu de impresii jurnalistice. Iar probele, "suportul magnetic sau electronic si originalul stenogramelor", lipsesc cu desavarsire.

Ele s-ar fi gasit, daca ar fi fost cautate, in noiembrie 2004, la aparitia stenogramelor pe Internet. PSD-ul ar fi putut sa faca, cum a facut-o la Armaghedonul cu averile lui Nastase.

Atunci copoii PSD-ului i-au gasit rapid pe Ovidiu Iane si pe Mugur Ciuvica si, curat constitutional, l-au umflat pe Ciuvica de i-au mers fulgii! In cazul stenogramelor, musca de pe caciula PSD-ului era prea mare ca sa riste cautarea si gasirea probelor. Si pe absenta probelor se bazeaza azi apararea PSD-ului si aplombul bataios al Prostanacului!

In lipsa "suportului magnetic si a originalelor", Justitia a apelat la "probe testimoniale", adica la audierea pesedeilor ale caror nume apar in stenograme.

Pana acum au fost audiati Dan Matei Agathon, Dorina Mihailescu, Florin Georgescu, Miky Spaga si Cozmin Gusa, ex-PSD si ex-PD. Gusa a recunoscut ca stenogramele in care ii apare numele i se par "total reale", dar a introdus in ecuatie o necunoscuta, cine a facut inregistrarile, aratand spre SRI.

Si daca SRI e in afacere, adio probe! Acolo se clasifica pana si darele lasate de muste pe rapoartele intocmite. Si ce clasifica Timofte, nu declasifica nici Dumnezeu. Daca un document SRI nu poate fi declasificat de tatarul lui Severin, de la bietul Dumnezeu nu putem avea nici o pretentie!

Intre timp, studiind stenogramle cu lupa, ziaristi de la "Evenimentul zilei" au descoperit ca toate drumurile duc la sediul guvernului PSD. Stenogramele au fost dactilografite pe calculatoarele guvernului.

Au identificat si numele celor care au facut-o. Au aparut, deci, doua martore care ar putea descalci misterul provenientei stenogramelor, cu care Justitia inca n-a stat de vorba.

Pana atunci, cum Romania nu e China si Google functioneaza bine, putem afla pe Internet primele reactii, declaratii, analize imediat dupa explozia stenogramelor. Atunci pesedeii au fost atat de nauciti, incat au reactionat haotic.

Cel mai bine a rezumat situatia ziarul Adevarul: "Publicarea stenogramelor sedintelor PSD a starnit o adevarata panica printre liderii pesedisti, care s-au incurcat in declaratii in ultimele 48 de ore. Cu totii au asteptat semnalul lui Adrian Nastase, pentru a se replia pe un punct de vedere comun.

Dan Matei Agathon, Octav Cozmanca si Viorel Hrebenciuc au confirmat, mai intai, in discutii neoficiale, autenticitatea acestor documente, in care se regasesc multe dintre stirile ajunse in presa la data respectiva. Acestia au spus ca exista o conventie prin care Dorina Mihailescu inregistra sedintele, iar acest lucru era cunoscut de toata lumea".

Cand si-au revenit din nauceala, pesedeii n-au mai recunoscut, acuzand Alianta ca a fabricat materialele, si l-au indicat pe Gusa drept autor sau ca fiind cel care a sustras stenogramele, capcana in care a cazut si marele Ion Iliescu.

Intre oameni si apropiati PSD care au confirmat autenticitatea stenogramelor, la cald, se numara Dan Andronic, Victor Ponta, si, vai, Mircea Geoana.

Iata ce scria "Ziua" din 1 decembrie 2004: "Mircea Geoana a recunoscut autenticitatea stenogramelor sedintelor Delegatiei Permanente a PSD aparute saptamana trecuta in cateva ziare, la o intalnire pe care a avut-o reprezentantii presei straine acreditati la Bucuresti.

Intrebat de unde s-au scurs acele stenograme catre presa, Geoana a raspuns ca de la Cabinetul Dorinei Mihailescu, secretar executiv al PSD".

Cand facea aceasta declaratie, neinfirmata nici atunci, nici azi, Geoana era o rotita minora in PSD, dar era ministru de Externe, vorbea presei straine si se presupune ca stia ce spune!

Este acelasi om care azi vorbeste de "asa-zisele stenograme" si de "absenta oricaror dovezi". Daca nu sufera de dedublare de personalitate, o data a mintit. Sau poate ca iar s-a inselat Ion Iliescu, n-ar fi prima oara, si Mircea Geoana nu e doar un biet prostanac, e prost facut gramada!

Si suficient de oportunist sa pozeze in aparatorul satanelor de care se lepadase. Mai mici decat Talpa Iadului, desigur, dar mai multe.