"Sunt un jucator care se bazeaza pe inspiratie si publicul mi-a oferit-o in seara aceasta", a declarat Joe Swail dupa extraordinara sa reusita in turul doi al "Trofeului Irlandei De Nord" la snooker.

Joe Swail, de doua ori semi-finalist al mondialului de la Sheffield, dar intr-o forma mai putin reusita in sezoanele trecute, a intrat in sferturile de finala ale competitie printr-o mare victorie in fata numarului 1 mondial, Ronnie O'Sullivan.

Swail este al doilea jucator din tara gazda calificat in sferturi, mai tanarul sau conational Mark Allen avand la randul sau o evolutie foarte buna la debutul in turneele de profesionisti.

Dupa ce Ronnie s-a vazut nevoit sa plece acasa la primul sau meci din acest sezon, favorit al intrecerii de la Belfast ramane acum scotianul Stephen Hendry care si-a luat revansa in fata celui care-l batuse anul trecut in finala Open-ului din China, Ding Junhui.

In timp ce o parte din marii jucatori au fost deja eliminati, Shaun Murphy demonstreaza prin evolutiile sale ca n-a fost doar o intamplare cucerirea titlului de campion mondial sezonul trecut.