Hollywood-ul ar putea reveni acasa, in California, dupa ce in ultimii ani vecinii canadieni sau tari precum Romania ori Cehia i-au „furat“ o felie importanta din realizarea de productii cinematografice.

Reprezentantii statului american California vor discuta lunea viitoare un proiect de lege prin care sa subventioneze productiile care sint filmate la Hollywood.

Motivul: impiedicarea producatorilor sa mai fuga inspre alte locatii, mult mai avantajoase din punct de vedere al costurilor. Potrivit „The Guardian“, Canada si tarile Europei Centrale si de Est, cum ar fi Cehia sau Romania, fac obiectul discordiei intre cei care activeaza in lumea filmului.

Mostenire de suflet

Cotidianul britanic noteaza ca producatorii din California privesc Hollywood-ul ca pe o mostenire de suflet si devin tot mai frustrati pe masura ce alte tari cistiga tot mai mult teren in preferintele celor care aleg unde sa se turneze un film.

Angajatii bine pregatiti, frumusetea peisajelor, precum si cadrele care pot dubla cu usurinta atmosfera din New York sau Los Angeles sint principalele atuuri cu care trebuie sa concureze cei de la Hollywood.

Restrictii

Noua masura care ar putea fi adoptata de statul condus de guvernatorul Arnold Schwarzenegger propune un buget de 50 de milioane de dolari pentru acoperirea unei parti din taxele pe care producatorii le platesc ca sa filmeze la Hollywood.

Pachetul legislativ se va adresa doar filmelor pentru televiziune si spectacolelor si exclude productiile pentru care nu exista o motivatie financiara de a fi filmate in alta parte. In aceasta ultima categorie au fost incluse filmele cu caracter pornografic sau cele de non-fictiune.