Ce se intimpla cind se intilnesc ardelenii si moldovenii? Se joaca domol, sub o caruta de nori, pe un stadion mirosind a toamna si a vopsea noua.

Nici pe ritm de tobe si marsuri soldatesti, vasluienii n-au renuntat la obiceiul prost de a intoarce spatele la poarta adversa. Incremenit linga un banner, ca un general in exil, Panduru a vegheat resemnat chinurile lui Frunza si Jovanovici, ratacirile sterile ale lui Raducanu si sprinturile desarte ale lui Buhus.

De partea cealalta, Clujul n-a alergat mai mult decit era nevoie. Golurile au iesit din contre, din pasele in adincime ale lui Dorinel si, mai ales, din gafele lui Pesici. Huiduit la scena deschisa, micul blond al gazdelor a jucat ieri rolul bufonului perfect.

Marele blond al oaspetilor, Anca, a continuat alergarile de voie pina la sfirsit. Iar Dorinel a smuls aplauze de la "Brigada suprema" cind a parasit terenul. Fair-play moldovenesc. Asediile neputincioase ale vasluienilor au exasperat pina si petuniile de la oficiala. Decit marsuri soldatesti, mergea mai bine o romanta.

A functionat si tabela

La meciul cu CFR Cluj a fost pusa in functiune si tabela de marcaj a Stadionului Municipal din Vaslui, care nu a mers la partida din etapa intii, 0-1 cu Rapid.

Tabela a costat 400 de milioane de lei, cheltuielile fiind suportate de primarie, care a platit pentru toate lucrarile de la stadion 10 miliarde de lei, incluzind refacerea tribunelor si a instalatiei de drenaj. Viceprimarul Vasile Paval, care a supervizat modernizarea arenei, si-a sarbatorit ieri ziua de nastere.

Andreea Raducan a fost la meci

In tribunele stadionului vasluian a fost prezenta si Andreea Raducan. Fosta gimnasta, medaliata olimpica si mondiala, este imaginea unuia dintre sponsorii divizionarei A vasluiene, o fabrica de panificatie din Birlad.

Andreea, ea insasi birladeanca, imprumuta numele sau unui sortiment de piine. "Am vrut sa onorez invitatia domnului Porumboiu si sper sa mai vin la meciuri pe Municipal, pentru ca mi-a placut atmosfera, mai ales ca au lipsit trivialitatile", a declarat fosta sportiva.

Panduru e mai linistit in tribuna

Suspendat, antrenorul lui FC Vaslui, Basarab Panduru, a fost nevoit sa priveasca din tribuna jocul elevilor sai.

Tehnicianul a mers la tribuna a doua, deasupra bancilor de rezerve si, in mod surprinzator, nu s-a manifestat vulcanic, preferind sa asiste cu miinile in sold la desfasurarea jocului, iar din minutul 70 a ascultat absent scandarile nemultumite ale propriilor fani: "Rusine sa va fie!".

"Nu mai sintem «siamezii arbitrajului»"

Dupa ce s-au contrat pe marginea arbitrajului de la Gloria - FC Vaslui, Ion Craciunescu i-a trimis o scrisoare lui Adrian Porumboiu prin intermediul presei.

"Din pacate pentru tine, m-ai atacat prin media si m-ai jignit de nenumarate ori, desi in 90% din cazuri nu ai avut dreptate. Cred ca aceia care ne-au botezat «siamezii arbitrajului» nu mai pot folosi aceasta sintagma, deoarece comportamentul si felul nostru de a actiona, precum si interpretarile noastre la problemele tehnice de arbitraj sint complet diferite!", scrie Craciunescu.

"Indiferent ce spune, el ramine prietenul meu, chiar daca in ultima vreme are o predilectie spre telenovele cu iz de Lechinta", a replicat Porumboiu.