Victor Piturca a trimis ieri telegrame de convocare unui numar de 15 "stranieri" in vederea partidei cu Cehia din preliminariile CM 2006, programata pe 3 septembrie, la Constanta.

Pe linga cei 9 fotbalistii de "afara" prezenti la jocul cu Andorra, selectionerul i-a mai nominalizat pe Adrian Iencsi, Pompiliu Stoica, Daniel Pancu, Paul Codrea, Costel Galca si pe Ionel Ganea.

Ultimul are posibilitatea sa revina la "nationala" dupa o absenta de mai bine de un an, cauzata de o accidentare complicata la genunchiul drept.

"Sint bine din punct de vedere fizic, 60-70 de minute pot evolua la capacitate maxima. De cind a inceput sezonul in Anglia, am jucat numai la tineret, iar de saptamina viitoare sper sa reintru in prima echipa. De acest lucru depinde prezenta mea la meciul cu Cehia. Nea Piti mi-a zis ca are nevoie de serviciile mele.

Ne trebuie ambitie si daruire pentru a-i invinge pe cehi la doua goluri diferenta si pentru a spera in calificare", a declarat virful lui Wolverhampton.

Piturca a mentionat ca va renunta la o parte din cei 15 jucatori. Lotul largit al stranierilor este format din: Lobont, Contra, Stoican, Barcauan, Rat, Iencsi, Chivu, P. Stoica, Cocis, Codrea, Pancu, Gilca, Cernat, Mutu, Ganea

Multe conditii, putine sanse

Dupa victoria de miercuri impotriva Andorrei, Romania a ramas pe locul 3, dar s-a apropiat la trei puncte de Olanda si la doua de Cehia, ocupantele primelor pozitii in clasamentul grupei 1.

Daca "tricolorii" ar cistiga urmatoarele doua meciuri cu Cehia si Finlanda, ar incheia preliminariile CM 2006 cu maximum 25 de puncte si ar putea termina la egalitate cu Cehia, doar daca elevii lui Karel Bruckner nu acumuleaza mai mult de patru puncte din partidele cu Armenia, Olanda (ambele pe teren propriu) si cu Finlanda (deplasare).

In aceasta situatie, departajarea s-ar face in baza rezultatelor directe, astfel ca romanii au nevoie in revansa cu cehii de un succes la doua goluri diferenta, deoarece in tur, au pierdut cu 1-0.