Britney Spears avea 18 ani cand si-a pierdut-o, la fel ca si actrita Marcia Cross din „Neveste disperate”. Ozzy Osbourne avea 14 ani, iar fiica lui implinise 16.

Despre actorul Gary Coleman se crede ca ar mai avea-o si acum. Este vorba despre virginitate, o afacere personala, care a devenit in ultimii ani un subiect bun pentru campaniile de imagine, se arata intr-o analiza publicata de tabloidul „The Sun”.

Spears, acum casatorita cu Kevin Federline si chiar gravida, proclama foarte mandra, cu cativa ani in urma, ca va ramane virgina pana la casatorie, declaratii care au iscat nenumarate presupuneri si speculatii.

In cele din urma, in 2003, intr-un interviu acordat revistei „W”, Britney a recunoscut ca lucrurile nu stateau chiar asa si ca nu i-a putut rezista lui Justin Timberlake.

Spre deosebire de Britney insa, bomba blonda Jessica Simpson si-a tinut promisiunea. Ea a promovat imaginea abstinentei pentru fanii sai adolescenti si a ramas „pura” pana la 22 de ani, cand s-a casatorit cu Nick Lachey.

Abstinenta face diferenta

„Declaratiile privind castitatea reprezinta o campanie de presa menita sa promoveze vedetele drept pure si inocente. Este un mod de a se diferentia de imaginea pe care publicul o are in legatura cu Hollywoodul: acolo toata lumea se culca cu toata lumea”, explica Elayne Rapping, profesor de cultura pop la Universitatea din New York.

Cu mult inainte de Britney Spears si Jessica Simpson, Brooke Shields a fost cea mai celebra virgina a Hollywoodului. Desi la 13 ani a jucat rolul unei prostituate, tanara actrita a ramas „neatinsa” pana la 20 de ani, cand s-a maritat cu actorul Dean Cain.

„Toate aceste campanii au devenit un nou mod de a vinde sexul, in conditiile in care acesta a devenit comun si neinteresant. Insa, cand aude de un barbat care este virgin, lumea crede imediat ca ceva nu este in regula cu el”, explica psihologul american Joyce Brothers.

Printre vedetele masculine carora nu le-a pasat insa de parerea nimanui au fost baschetbalistul A.C. Green si actorul Gary Coleman.

Primul are 1,92 m in inaltime si a ramas virgin pana la 38 de ani, cand s-a insurat. Al doilea insa are doar 1,42 m si a declarat ca este virgin intr-un interviu, in 1999, pe cand avea 31 de ani.

In ultimele luni, insa, el nu mai vrea sa raspunda la aceasta intrebare, motivand ca s-a saturat sa se bata moneda pe acest subiect.

De-a lungul timpului, mai multe artiste tinere din Romania si-au declarat castitatea, serie din care fac parte Andreea Balan, Andreea Antonescu si Alina Sorescu.

Pana in acest moment insa, doar in legatura cu ultima nu s-a dovedit contrariul.

„Nu am vrut sa ies in evidenta pe aceasta tema. Pur si simplu am fost intrebata si am raspuns sincer. Probabil pentru ca este un lucru asa de rar in peisajul artistic, afirmatia mea a facut furori. Mi se pare insa perfect normal, nu mi-e rusine, abia am implinit 19 ani. Sunt mai de moda veche, vreau sa incep la momentul potrivit”, ne-a declarat Alina Sorescu.