Producatorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlau a realizat in primele sase luni o cifra de afaceri neta mai mica cu circa 34% fata de cea inregistrata in perioada similara a anului trecut, cand a fost consemnat un nivel de 25,3 milioane lei (253,1 miliarde de lei vechi), potrivit datelor firmei.

"Scaderea vanzarilor a avut loc pe fondul inundatiilor din acest an, dar si al mesajelor contradictorii si al inconsecventei Guvernului si Ministerului Agriculturii in ceea ce priveste acordarea sau neacordarea subventiilor pentru procurarea de masini si utilaje agricole de catre producatorii agricoli", apreciaza conducerea firmei in raportul transmis Bursei Electronice Rasdaq.

De asemenea, reducerea cifrei de afaceri a fost determinata si de preturile scazute la cereale si de neinterventia Guvernului pentru subventionarea diferentelor de costuri, afirma oficialii firmei.

Potrivit raportului companiei, veniturile totale s-au ridicat in perioada ianuarie-iunie la 20 milioane lei (207,7 miliarde de lei vechi), comparativ cu 25,9 milioane lei (259,3 miliarde lei vechi) in anul trecut, iar cheltuielile au insumat 17,1 milioane lei (171,2 miliarde lei), fiind mai mici cu circa 4,6 milioane lei fata de 2004.

Societatea din Piatra Neamt si-a majorat, in acest an, capitalul social cu peste 6 milioane lei, pana la 8,8 milioane lei, fondurile fiind alocate pentru investitii si finantarea productiei.

Firma livreaza semanatori (circa 60% din structura productiei), grape, pluguri, cultivatoare, dar si utilaje complexe atasate tractoarelor de mare putere, o mare parte a productiei fiind valorificata pe piata externa.