Primul MP de Formula 1 al Turciei a fost castigat de catre finlandezul Kimi Raikkonen, de la McLaren. Pe locul doi a sosit Alonso, de la Renault, ultima pozitie a podiumului fiind ocupata de catre Montoya.

"A fost o cursa tensionata, mai ales la inceput, cand am fost depasit de Fisichella. Dar, la sfarsitul primului tur am revenit in frunte si m-am linistit. Masina mea era mult mai buna decat cea Renault, mai ales pe linie dreapta, astfel ca nu am stat mult pe locul doi. Am fost foarte rapizi in acest week-end", a declarat finlandezul Raikkonen.

Ocupantul locului doi, Alonso, crede ca a avut noroc ca a terminat imediat in urma castigatorului.

"Este o surpriza placuta. Stiam ca nu puteam sa-l depasesc pe Montoya in conditii normale de cursa, dar am avut noroc. Masina noastra nu este la fel de buna ca a lor, dar este competitiva", a afirmat Alonso.

In alta ordine de idei, pilotul Tiago Monteiro a putut concura in Turcia dupa ce a fost "operat" de catre directorul general al echipei Jordan, germanul de origine romana Colin Kolles.

Monteiro a fost victima unei puternice dureri de dinti vineri, dar Kolles, care este medic stomatolog, l-a ajutat sa scape de dureri. "Am norocul sa am un sef dentist. El m-a salvat vineri si de atunci are grija de mine tot timpul. M-a uimit: este foarte delicat, agil si meticulos. M-a tratat fara anestezie si nu m-a durut", a explicat Monteiro.

Pilotul, care s-a deplasat la un cabinet stomatologic din Istanbul impreuna cu Kolles, a fost tratat initial de o dentista turcoaica.

"Imi facea rau, era foarte dura si am fost nevoit, de mai multe ori, sa o opresc. Apoi Collin, vazand care este situatia, a spus ca se va ocupa el de mine", a mai spus pilotul echipei Jordan.