CFR Calatori intentioneaza sa majoreze, de la 1 septembrie, pretul biletelor de tren cu circa 8,7%. Surse din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului ne-au precizat ca "aceasta crestere este justificata, cu atat mai mult cu cat ultima majorare operata de catre CFR a avut loc la 1 octombrie 2004".

Hotararea a fost luata insa si pe fondul cresterilor succesive de preturi la diverse produse si servicii, dar si al grevei generale prelungite, care a afectat veniturile CFR.

Majorarea tarifelor de calatorie nu este insa rezultatul aplicarii strategiei pe termen lung in domeniul feroviar, asa cum ne-am fi asteptat.

"Cresterea cu 8,7% de la 1 septembrie nu are nici o legatura cu strategia, ale carei efecte se vor face simtite independent de aceasta masura", ne-au precizat surse din MTCT.

Conform strategiei in domeniu, tarifele pentru transportul feroviar de calatori vor creste trimestrial in medie cu 5-7%, in termeni reali, in perioada septembrie 2005-decembrie 2007, urmand sa se ajunga la o majorare insumata de 50-60% a acestor tarife.

In aceste conditii, este foarte posibil ca pana la sfarsitul anului sa mai asistam la o noua scumpire a biletelor de calatorie cu trenul.