Contestat de aliati, dezavuat de opinia publica, invins in regionalele din primavara, Silvio Berlusconi refuza sa se retraga inainte de termen. Cu mai putin de un an inaintea viitoarelor legislative, liderul Partidului Forza Italia s-a vazut nevoit sa bata cu pumnul in masa, spunand ca intentioneaza sa ramana patronul dreptei.

"Coalitia guvernamentala are un candidat la functia de prim-ministru. Acest candidat este Silvio Berlusconi. Cei care gandesc altfel, nu au decat sa se duca unde vad cu ochii", a lansat el recent, ca raspuns la criticile tot mai dure venite din toate partile, inclusiv din partea presedintelui Camerei Deputatilor, Pier Ferdinando Casini.

Lider al Uniunii Democratilor Crestini de dreapta (UDC), acesta l-a provocat pe Berlusconi, chemand la "un act de ruptura", pentru a evita un conflict anul viitor.

"Efectul Berlusconi nu-i mai atrage pe alegatori", concluziona Casini, in conditiile in care, in sondajele de opinie, dreapta este devansata cu trei puncte de fortele de centru-stanga.