Dupa ce DaimlerChrysler a intrat in colimatorul Justitiei americane pentru acuzatia de mituire a personalitatilor politice cu scopul obtinerii unor facilitati pe piata, a venit randul Germaniei sa ancheteze marea companie de automobile, transmite AP. Dupa o verificare de rutina politia bursiera germana, BaFin, a deschis o ancheta oficiala asupra unei posibile manipulari a cursului.

Banuiala autoritatilor bursiere se refera la faptul ca angajati sau apropiati ai grupului au fost informati din timp despre demisia patronului Jurgen Schrempp si au cumparat actiuni pe care apoi le-au vandut la suprapret, la anuntarea plecarii patronului. Atunci actiunile au inregistrat o crestere de aproximativ 10 procente.

BaFin a cerut bancilor sa ii fie furnizate date despre identitatea persoanelor care au cumparat actiuni inainte de demisia patronului, precum si lista angajatilor care au plecat dupa acest eveniment. Dar scandalul nu se opreste aici.

DaimlerChrysler este invinuita si pentru incalcarea legislatiei din domeniul bursier prin intarzierea anuntului demisiei patronului, ceea ce a dat loc speculatiilor si aprecierii nenaturale a actiunilor.