Rapid a pierdut sambata seara in fata formatiei FC National, o echipa carpita cu jucatori refuzati de alte formatii. Ca de obicei, golul a fost urmarea unei noi erori in defensiva „feroviarilor”. Jucatorii care saptamana trecuta au sustinut pastrarea in functie a lui Razvan Lucescu l-au tradat practic pe tehnician, intrecandu-se in erori de nepermis pentru o echipa care viseaza la titlu.

Lucescu jr. nu stie ce sa faca

Drept urmare, Lucescu junior a vrut sa renunte la functie imediat dupa meciul din Cotroceni, dar a fost convins sa ramana de presedintele Dinu Gheorghe si cativa apropiati, care i-au spus ca trebuie sa continue lupta dupa ce a fost sustinut de fotbalisti si de suporteri.

Totodata, Razvan a fost sfatuit sa fie mult mai categoric in relatiile cu jucatorii, sa lase deoparte prietenia si sa puna mana pe bici. De altfel, tehnicianul nici n-a mai intrat in vestiar sa discute cu elevii sai si a renuntat sa participe la conferinta de presa. Razvan n-a fost de gasit nici ieri.

Rapid a intrat, se pare, in blocaj psihic, a jucat haotic si a avut doar cateva ocazii.

Vasile Maftei, capitanul giulestenilor, a rabufnit in vestiar, strigand la coechipieri ca daca Rapid nu isi va reveni, e inevitabila o umilinta in etapa viitoare, cu Poli Timisoara, in Giulesti.

In afara vestiarului, Maftei a incercat sa cosmetizeze situatia tensionata din sanul lotului. „Ne-a deranjat tevatura creata saptamana aceasta. La Rapid nu este vorba despre o criza, ci doar de un inceput mai nefericit de campionat”.

„Visiniii” au fost foarte irascibili in timpul partidei, razbunandu-se pe bancari prin numeroase duritati. Marius Constantin a avut o iesire nervoasa, lovind tot ce i-a iesit in cale pe banca de rezerve, dupa ce a fost schimbat.

Suporterii l-au sustinut de la inceput pe Razvan Lucescu, dar odata cu trecerea timpului, au schimbat placa, apostrofandu-l destul de aspru. „Suna-l pe taticu (n.r. - Mircea Lucescu), sa gaseasca solutii!”, i-au strigat fanii antrenorului.

S-a cerut demisia lui „Vama”

Nici Dinu Gheorghe, zis „Vama”, n-a scapat de gura sustinatorilor, care i-au cerut sa plece din Giulesti. Acestia l-au certat cand s-a oprit in fata tribunei oficiale pentru declaratii.

„N-avea cum sa nu lase urme ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta”, a motivat oficialul rapidist. Galeria i-a taxat si pe jucatori, cei mai fluierati fiind Mara si Badoi.

Ieri fotbalistii erau bulversati. Auzisera de intentiile antrenorului de a abdica, dar nu aveau nici o informatie oficiala. „Nu vreau sa comentez in nici un fel situatia de la echipa. Suntem negri de suparare”, si-a infranat pornirile Robert Ilyes. Fotbalistii au avut ieri zi libera, iar astazi vor participa la un antrenament, dupa-amiaza.

Prime suspendate

Criza profunda a Rapidului i-a facut pe conducatori sa se gandeasca la sanctiuni financiare.

Astfel, dupa o convorbire telefonica intre patronul George Copos si presedintele Dinu Gheorghe, s-a stabilit ca primele de joc ale giulestenilor sa fie sistate pana la sfarsitul turului de campionat.

Jucatorii ar fi trebuit sa primeasca 685 de dolari de caciula (pentru fiecare victorie pe teren propriu si fiecare egal in deplasare) si 1.370 de dolari pentru orice succes in deplasare.

Daca vor termina prima parte a campionatului pe locul intai, jucatorii isi vor primi toti banii. Daca vor incheia turul pe pozitia secunda, fotbalistii vor incasa doar 30 la suta din prime.