In minutul 22, atacantul dinamovist Zicu a ratat o ocazie de antologie TV. Farul a stat la pinda si a muscat in repriza secunda, rapind "ciinilor" sansa primului loc.

Pe la mijlocul saptaminii, Andone l-a pierdut pe Maragaritescu, asupra caruia ghinioanele s-au abatut ca grindina. In buza meciului s-a "predat" si Claudiu Niculescu, lovit de o indigestie.

Motive pentru care a aparut la inchidere Tamas, la mijloc Grigorie, iar Zicu a urcat in atac la bratul lui Bratu. In fata mutarilor fortate ale lui Ando, Grigoras a raspuns cu o cazemata pe doua linii, lasindu-l in fata doar pe Gurita, un fel de serpas ratacit intre Galamaz si Moti, cu rolul de a-i arata lui Apostol sau Todoran calea spre careul lui Guso.

Chiar si asa, prima repriza a fost rascolita de vreo 6 mari ocazii dinamoviste, fata de numai una a Farului. Dintre ratarile dinamoviste merita amintita cea din minutul 22. E buna de pus in rama.

Bratu i-a pasat lui Zicu in mijlocul careului constantean. Zicu putea sa suteze din prima in fata unui portar care avea sentinta pe masa. Zicu a preferat show-ul, asa ca l-a driblat pe Curca. Superb. Zicu a ramas cu poarta goala in fata, adica peste 15 metri patrati de spatiu pentru gol. N-a fost! Zicu a reusit imposibilul, tragind alaturi!

Catre mijlocul reprizei secunde, Grigoras l-a introdus in teren pe Tibor Moldovan. Gurita a coborit pe dreapta, iar in spatele lui Moldovan a aparut tot mai des Todoran. La golul Farului, Tibor Moldovan a jucat el rolul serpasului, Todoran a scapat singur si l-a salutat din mers pe Guso.

Andone il arucase si el in joc pe Plesan, dar fostul idol al Baniei funebre n-a fost cartea salvatoare la debutul sau oficial in tricoul alb-rosu. Meciul a inghetat dupa lovitura Litoralului, intarind senzatia ca Dinamo e departe de Europa. Cit de departe e insa de Steaua?

Niculescu doborit de viroza!

Atacantul dinamovist Claudiu Niculescu nu a fost pastrat in lot de antrenorul Ioan Andone din cauze medicale, el luind o viroza.

"Doctorii nu au reusit sa ma puna pe picioare, am avut stari de voma de am crezut ca mor. Sper sa fiu apt pentru meciul cu Omonia. Nici nu pot merge la stadion sa vad meciul", a declarat fotbalistul. De asemenea, Andone nu s-a putut baza nici pe Andrei Margaritescu, accidentat saptamina trecuta la un antrenament.

Plesan si Iordache, in lot

Pentru prima oara in acest sezon, mijlocasul Mihaita Plesan se afla in lotul lui Dinamo la un meci oficial. Fostul jucator al Craiovei a revenit, dupa ce, inaintea Supercupei cu Steaua, suferise o leziune fibrilara. De asemenea, in lotul lui Ando a fost reprimit fundasul Adrian Iordache, care in primele etape a evoluat la "satelitul" Dinamo II.

Zicu apostrofat de constanteni

Galeria Farului l-a luat in primire inca de la inceputul meciului pe Ianis Zicu, intre cele doua parti existind un conflict de pe vremea cind actualul dinamovist evolua pentru constanteni. De asemenea, fanii Farului le-au scandat "ciinilor": "Pentru voi, telegondola e avion".

Vor fi amendati

Infringerea de aseara anuleaza prima de 3.200 de dolari pe care "ciinii" o aveau promisa pentru trei victorii consecutive, dar ei vor incasa totusi 1.000 de dolari pentru victoria de la Galati. In schimb, se pare ca jucatorii lui Andone vor fi amendati cu 500 de dolari in urma infringerii cu Farul.

Piturca: "Farul a meritat victoria"

Dupa meci, selectionerul Victor Piturca a laudat echipa constanteana: "Farul este o echipa puternica, azi a fost un meci echilibrat, dar constantenii au fost mai calmi in teren si s-a vazut la final. Au fost echipa mai matura si au meritat victoria", a comentat acesta.