Ministrii desemnati luni, de Alianta PNL-PD in locul celor remaniati au depus juramantul luni seara la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui tarii, Traian Basescu.

Este vorba de 3 ministri din partea PNL, Eugen Nicolaescu, numit ministru al Sanatatii in locul lui Mircea Cinteza, Sebastian Vladescu in fruntea Finantelor, in locul lui Ionut Popescu si Adrian Iorgulescu numit ministru al Culturii care o inlocuieste pe Mona Musca ce a demisionat recent din Guvern.

PD are 2 noi ministri. Acestia sunt la Integrare Europeana, Anca Boagiu in locul lui Ene Dinga si Gheorghe Pogea care intra in Guvern in locul vicepremierului Gheorghe Seculici.

Basescu le-a cerut noilor veniti in Cabinet sa nu mizeze pe clementa in perioada urmatoare si sa respecte programul de guvernare. El a adaugat ca multe elemente din programul de guvernare puteau fi realizate si nu sunt nici in stadiu de pregatire asa cum s-a angajat Guvernul.

Pana acum partenerii de Coalitie ai Aliantei, UDMR si Conservatorii au declarat ca nu considera necesara schimbarea vreunui ministru din aceste partide. Marti este programata intrunire Coalitiei.