Pilotul german al scuderiei Ferrari, Michael Schumacher, pare sa se fi saturat de rezultatele mediocre inregistrate alaturi de italieni si ar dori sa plece la McLaren Mercedes. "Mariajul cu italienii este in criza, Schumi discuta cu Mercedes", scrie "Bild". Potrivit publicatiei germane, Michael s-a intalnit de mai multe ori cu Norbert Haug, directorul sportiv de la McLaren.

"Schumi s-a intalnit de doua ori cu Haug. Prima intalnire a avut loc acum trei saptamani, in Ungaria, iar a doua se pare ca a avut loc la Istanbul", noteaza "Bild". Informatia a fost confirmata si de Haug, care a recunoscut ca s-a intalnit cu multiplul campion mondial. "Este adevarat, ne-am intalnit, dar am discutat doar despre viitorul Formulei 1.

Este exclus ca Michael sa plece de la Maranello", a precizat Haug. "Bild" sustine ca si managerul lui Schumacher, Willi Weber, a inghetat negocierile cu Ferrari pentru un contract dupa anul 2006. Pe de alta parte, un alt zvon circula prin lumea Formulei 1 inca de la inceputul acestui sezon.

Kimi Raikkonen ar urma sa ajunga sa piloteze o masina Ferrari cat mai curand pentru ca Schumacher nu pare interesat sa-si prelungeasca contractul cu italienii. Willi Weber a spus ca Schumacher si Haug s-au intalnit, dar nu au discutat trecerea germanului la McLaren. "Michael considera Ferrari ca familia sa. El o sa ia o decizie abia in 2006, cand ii va expira contractul.

Atunci o sa faca ceea ce doreste", a precizat Weber. Cele publicate de ziarul "Bild" par a avea un sambure de adevar pentru ca Michael a inceput negocierile cu Ferrari pentru un nou contract, dar cele doua parti nu s-au inteles asupra salariului. Italienii nu mai dispun de asa multi bani ca in sezonul trecut, cerintele germanului fiind considerate exagerate.

Raikkonen primeste un salariu de 16 milioane de dolari anual, in timp ce italienii il platesc pe Schumacher cu 35 de milioane de dolari. De asemenea, exista zvonuri care dau ca sigura o intalnire, la Montreal, dintre Raikkonen si Ferrari.

In ceea ce priveste scuderia McLaren, aceasta trece printr-o perioada proasta, dar lucrurile s-ar putea schimba in sezonul viitor, cand la echipa vor veni sponsori puternici, precum Sony.