"Dezmint categoric insinuarea potrivit careia as fi dispus "sa abandonez partidul pentru presedintia Camerei" si subliniez ca nu am facut niciodata o astfel de afirmatie", precizeaza presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase.

"In intervalul celor 15 ani de cand sunt membru al acestui partid, am contribuit, potrivit mandatului si competentelor, cu toata energia mea la constructia politica a social-democratiei in Romania, proiect in care nu voi inceta niciodata sa cred.

Nu intentionez sa plec din PSD, ci, dimpotriva, am afirmat public ca sunt dispus sa renunt la functia de presedinte al Camerei Deputatilor daca partidul va considera acest lucru in interesul sau, dar, potrivit Curtii Constitutionale, functia trebuie sa revina tot PSD", se mai spune in comunicat.

"Am afirmat, de asemenea, ca, potrivit Constitutiei Romaniei, mandatul presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului este de patru ani, iar modificarea Regulamentului in ceea ce priveste conditiile de revocare a presedintilor si modificarile privind statutul presedintilor, inclusiv dupa modelul britanic, este aplicabila incepand cu mandatul viitorului Parlament", precizeaza Adrian Nastase.