Guvernul, prin Agentia pentru Strategii Guvernamentale, a inaugurat site-ul www.publicitatepublica.ro, unde vor fi facute publice toate achizitiile publice de servicii de publicitate.

In conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta nr.40/2005 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2001 privind achizitiile publice, institutiile publice au obligatia de a publica pe site:

invitatia de participare, anuntul de participare sau un anunt referitor la procedura care sa contina si criteriile de evaluare si algoritmul de calcul, un referat de oportunitate, anuntul de atribuire a contractului, precum si un raport de evaluare a impactului achizitiei de publicitate.

Contractul de publicitate media este definit astfel – „contract de achizitie publica de servicii avand ca obiect crearea, producerea si/sau difuzarea de reclama sau alte forme de promovare prin intermediul mijloacelor de informare in masa scrise, audiovizuale si electronice”.

Prevederile legii se aplica pentru orice contract de publicitate din bani publici, cu valoare mai mare de 2000 euro. Nerespectarea prevederilor se sanctioneaza cu amenda intre 2 si 75 de milioane de lei.

Site-ul www.publicitatepublica.ro este finantat si gestionat de Agentia pentru Strategii Guvernamentale.