Ieri, primul venit la munca dintre proaspetii "guvernanti" a fost vicepremierul Gheorghe Pogea. In jurul orei 8,00, demnitarul urca scarile Palatului Victoria cu speranta ca "va putea face parte dintr-o echipa in care toti jucatorii fug dupa o singura minge", dupa cum ne-a declarat.

La intrarea in cabinet a fost intampinat de subalterni care, "prin zambetul lor", i-au dat de inteles vicepremierului ca sunt gata de treaba. Nu si de cel caruia ii luase locul, Gheorghe Seculici, plecat in concediu.

"Vreau sa subliniez ca nu sunt partener de afaceri cu Adriean Videanu. Am fost ales pentru a coordona acest departament pentru ca sunt specialist in managementul companiilor, cu specializarea "Intoarcerea din drum a firmelor aflate in dificultate", iar aceasta ma va ajuta in analizarea problemelor micro si macro economice", a spus Pogea.

Pana va primi o locuinta de protocol, vicepremierul sta in casa fiicei sale, aceasta fiind plecata in vacanta.

Finantele - un minister cu doi ministri

Daca noul vicepremier nu a avut ce sa ia in primire, nu la fel se intampla cu simplii ministri. Conform legii, acestia trebuie sa ia in primire si sa semneze doua documente extrem de importante. Primul este organigrama ministerului pe care-l va pastori.

Al doilea, este de fapt un opis care contine toate actele referitoare la executia bugetara, contractele aflate in derulare, lista actelor normative care privesc domneniul respectiv adoptate sau care se afla in curs de elaborare, lista acordurilor internationale si a angajamentelor necesare integrarii etc.

Singurul ministru care nu a dat cu subsemnatiul, ieri, a fost noul ministru de finante.

Ionut Popescu a fost anuntat la telefon ca va fi "debarcat", in aceasta perioada el petrecandu-si concediul in strainatate. Banuim ca nici nu are motive sa se intoarca inainte de sfarsitul saptamanii acesteia. Din acest motiv, Sebastian Vladescu nu s-a prezentat ieri la noul loc de munca, cu toate ca angajatii l-au asteptat cu mare curiozitate.

Unele surse din anturajul sau ne-au spus ca noul ministru nu vrea sa se duca la minister in lipsa vechiului ministru si de aceea este de asteptat ca ritualul de predare-primire a Finantelor sa aiba loc abia luni.

Deci, putin paradoxal, avem un ministru cu acte in regula, dar care nu are minister, si avem un ministru revocat, dar care are inca un birou care-l asteapta sa se-ntoarca din tari straine.