Nu peste foarte mult timp va bate din nou gongul in salile de spectacol. Dar pana la gong sunt repetitiile. Prin urmare, Victor Ioan Frunza va monta un spectacol in Ungaria, la Budapesta, la teatrul intitulat Scena Independenta.

Este vorba despre "Beckett" de Jean Anouilh, montare ale carei repetitii vor incepe in luna octombrie si vor fi finalizate spre sfarsitul anului.

Victor Ioan Frunza nu este la prima montare in Ungaria, el lucrand si la Teatrul National si la Teatrul Thalia.

"Este vorba despre un teatru, cum s-ar spune la noi, independent, care promoveaza un anumit gen de spectacole neconventionale, atipice", ne-a spus Victor Ioan Frunza.

Din asta nu trebuie inteles ca spectacolul este unul neconventional, ci este unul care are la baza o idee: este istoria revolutiei, dar in relatie cu Dumnezeu. "Cred ca este o idee importanta. Iar in Ungaria nu cred ca voi avea surprize, dar am asteptari", ne-a mai spus regizorul.

Dupa "Beckett", Victor Ioan Frunza va monta un spectacol la Oradea si se afla in discutii cu cei de la Braila pentru montarea unui spectacol acolo.

Regizorul Radu Afrim va avea o toamna plina. In data de 17 septembrie va avea loc la Braila, la Teatrul Maria Filotti, premiera spectacolului "Adam Geist" de Dea Loher, in traducerea lui Victor Scoradet.

"Tin foarte mult la noul spectacol de la Braila care are la baza un text contemporan despre intoleranta", ne-a spus Radu Afrim.

Tot el este cel care ne avertizeaza: "Spectacolul contine scene de violenta extrema si sexualitate (prea) explicita, toate nefiltrate prin mijloacele artei spectacolului romanesc (metafora, parabola, sugestie, simbol) etc...".

In rolurile principale au fost distribuiti actorii Emilian Oprea si Cristian Popa, coregrafia este semnata de Andras Lorand, iar costumele de Ambrus Amarlyll.

Tot in luna septembrie Radu Afrim vrea sa-si relanseze spectacolul de la Nottara, "Cheek to cheek", a carui premiera a avut loc spre finele stagiunii trecute; spectacolul a fost selectionat si in Festivalul National de Teatru.

7 septembrie este data la care vor incepe repetitiile la Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiesti, cu spectacolul "Plastilina", un text rusesc contemporan semnat de Vasilii Sigarev. "Este un alt text extrem de dur (tot social)", ne-a spus Radu Afrim. Urmatorul spectacol, "un text cu o miza mare", va fi montat la Odeon.

Este vorba despre "November", dar mai multe amanunte despre aceasta montare vom afla la momentul potrivit.

Teatrul de Comedie isi va deschide stagiunea cu spectacole montate de regizori tineri, absolventi 2003-2005. "Comedia tine la tineri" - astfel se intituleaza proiectul initiat cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti. Proiectul se va desfasura in patru etape, fiecare urmata de cate o gala.