Motorul de cautare on-line Google Inc. si-a updatat luni programul software utilizat pentru cautarea de documente pe Internet, acesta dobandind o noua infatisare si noi instrumente ce ofera informatii personalizate in functie de obisnuintele utilizatorului, a informat Reuters.

Google Desktop 2, disponibil sub forma de versiune beta, este ultimul raspuns al celor de la Google in lupta cu rivalii de la Microsoft Corp., Yahoo Inc. si AOL, toate aceste companii concurand pentru extinderea prezentei pe calculatoarele personale de tip desktop din intreaga lume. In centrul noului sistem este o bara de instructiuni care ofera informatii in functie de interesele utilizatorului.

Printre noile caracteristici se numara un sistem, denumit Really Simple Syndication (RSS), care memoreaza cele mai frecventate site-uri fara nici o interventie din partea utilizatorului. In afara de cautarea de documente pe web, noul Google va localiza e-mai-luri Outlook si date stocate in programe de tip Word, Excel si Adobe PDF.

De mentionat este faptul ca noul software poate fi utilizat de computerele care utilizeaza programul Windows 2000 sau Windows XP, insa nu este suportat de calculatoarele echipate cu Mac OS X.