Newcastle a agreat sa plateasca o suma record pentru clubul englez, pentru transferul lui Owen inapoi in Anglia, lasand optiunea jucatorului de a alege destinatia. Clubul din Premier League nu a dezvaluit pe site-ul sau oficial (www.nufc.co.uk) suma de transfer dar se crede ca ea va depasi £15 milioane ($ 27 milioane), care a fost platita in 1996 pentru Alan Shearer.

"Newcastle s-a conformat pretului si conditiilor cerute de Real Madrid" a spus Newcastle. "Este acum alegerea jucatorului si a agentului sau".

Owen s-a intalnit cu Florentino Perez inaintea meciului amical al lui Real in SUA, spunandu-i acestuia ca ar prefera sa se intoarca la Liverpool, fostul sau club.

"Presedintele a inteles cererea mea si va incerca sa o rezolve" a spus Owen. "Daca transferul nu se va finaliza in timp util, am agreat sa merg la Newcastle, dar numai ca imprumut pentru un an. Am nevoie sa fiu titular inaintea Campionatului Mondial".

Jucatorul de 25 ani doreste sa paraseasca Madridul, dupa ce acestia au aduc pe Robinho si Baptista inaintea sezonului. Rivalii lui Liverpool, Everton, au anuntat ca Owen a refuzat propunerea lor.

Owen a luptat din greu pentru un loc de titular la Real Madrid, fie in locul lui Ronaldo sau Raul, inscriind 16 goluri in sezonul trecut. Newcastle este in cautarea unui atacant care sa faca pereche cu Alan Shearer, dupa ce ei l-au vandut pe Craig Bellamu la Blackburn.

Ca alternative ei ii mai aveau sub contract pe Shola Ameobi si Michael Chopra, dar primul este suspendat pentru primele 2 meciuri ale campionatului, in timp ce ultimul este accidentat.