PSD a propus miercuri actualei puteri un pact politic pentru sustinerea procesului de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana. Pactul pro-european presupune realizarea unui parteneriat intre toate fortele politice si Ministerul Integrarii Europene, condus de Anca Boagiu.

Noul ministru a declarat ca asteapta cu nerabdare sa vada ca opozitia sustine in Parlament legile care vizeaza integrarea europeana. In privinta realizarii unui acord, Anca Boagiu spune ca decizia este una politica si apartine exclusiv coalitiei aflate la guvernare.

Deputatul PSD Adrian Severin a declarat: Vrem ca, impreuna cu toate fortele politice din Romania, sa construim o coalitie pro-europeana, inclusiv cu Guvernul. Punem toata expertiza noastra la dispozitia noului ministru al integrarii si vrem sa vedem daca va fi acceptata aceasta mana deschisa pe care o intindem.

Noul ministru al integrarii europene, Anca Boagiu, asteapta cu nerabdare sa vada ca PSD se manifesta pozitiv in sensul sustinerii procesului de integrare europeana al Romaniei. Anca Boagiu si-a exprimat speranta ca toate proiectele ministerului sa fie sustinute in Parlamentul Romaniei.