Gabriel Liiceanu, Claudiu Saftoiu, Alina Mungiu Pippidi, Nicolae Manolescu, Oana Pellea, Zamfir Dumitrescu si Ion Caramitru vor face parte din Consiliul de conducere al Institutului Cultural Roman (ICR), presedintele Traian Basescu semnand, miercuri, decretele in acest sens.

Din conducerea Institutului Cultural Roman vor mai face parte Adrian Vasilescu, Constantin Valentin, Silviu Lupescu, Sorin Alexandrescu, Mircea Dumitru, Stefan Lungu, Constantin Pivniceru si Octavian Lazar-Cozma.

Claudiu Saftoiu a fost propus de seful statului, in timp ce Constantin Valentin, Silviu Lupescu, Sorin Alexandrescu, Mircea Dumitru, Alina Mungiu Pippidi, Oana Pellea si Adrian Vasilescu au fost propusi de catre presedintele Institutului Cultural Roman, Horia-Roman Patapievici.

Nicolae Manolescu a fost propus de Uniunea Scriitorilor, Ion Caramitru de UNITER, Stefan Lungu de Uniunea Arhitectilor, Zamfir Dumitrescu de Uniunea Artistilor Plastici, Constantin Pivniceru a fost propus de Uniunea Cineastilor, Octavian Lazar Cozma a fost propus de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor, iar Gabriel Liiceanu a fost propus de Asociatia Editorilor din Romania.

Comunicatul Administratiei prezidentiale precizeaza ca aceste functii sunt neremunerabile.

Pana acum, in Consiliul de conducere al ICR fusesera numiti doar cinci reprezentanti: Andrei Plesu (desemnat recent de premier), secretarul de stat Valentin Naumescu (desemnat de ministrul Afacerilor Externe), secretarul de stat Ioan Onisei (desemnat de ministrul Culturii si Cultelor), secretarul de stat Dumitru Miron (desemnat de ministrul Educatiei si Cercetarii) si Gheorghe Mihaila (desemnat

de presedintele Academiei Romane).

Pentru acestia nu fusese necesara semnatura presedintelui Traian Basescu.