Fostul presedinte al Tribunalului Timis cere intr-un proces civil zece miliarde de lei de la procurorul care l-a trimis in judecata pentru favorizarea lui Zaher Iskandarani.

Trimis in judecata in 1998 sub acuzatia ca i-a favorizat pe Zaher Iskandarani si Mujea Marcelini din functia de presedinte al Tribunalului Timis, Petre Petrisor a deschis anul acesta un proces civil impotriva procurorului Constanta Cirstea, care a instrumentat dosarul.

Actualul avocat Petrisor se simte lezat de afirmatiile procurorului, care si-a facut teza de doctorat pe acest caz.

Achitat in 2001

„Am fost achitat in 2001. Curtea Suprema a retinut ca fapta nu exista. In 2005, procurorul Constanta Cirstea, care stia toata povestea si avea motivarea instantei supreme, scrie intr-o lucrare a ei de doctorat ca eu as fi vinovat. Am citit in presa despre lucrare si ce scrie despre mine acolo“, a declarat Petre Petrisor. El cere daune de zece miliarde de lei de la Constanta Cirstea.

Doctor in crima organizata

Procurorul si-a sustinut lucrarea de doctorat despre crima organizata in iunie, aratind ca „Zaher Iskandarani si-a pus la punct o adevarata filiera de contrabanda, fiind sprijinit puternic chiar de magistrati precum fostul presedinte al Tribunalului Timis, Petre Petrisor (…) A exercitat presiuni asupra judecatorilor timisoreni, mergind pina la intimidare, pentru a pronunta sentinte favorabile

lui Iskandarani”.

In cererea de chemare in judecata, avocatul Petrisor arata ca a obtinut sentinta de achitare cu sprijinul colegilor procurorului acuzator, procurorii Doru Ioan Cristescu si Stanciu Pompiliu, care au depus marturie in favoarea lui. Constanta Cirstea a refuzat sa faca declaratii.