Anul acesta, „Baietii buni“ s-au luptat cu iubirea si cu NATO. Povestea de iubire s-a incheiat si ni se arata acum dedesubturile ei. „Trasniti in NATO“ este pe baricade. „Baietii buni“ se odihnesc, dar promit ca se vor intoarce la toamna.

PRO TV a mizat anul acesta pe seriale productie proprie, mai mult decit celelalte posturi. Veteranul „La bloc“ are peste 300 de episoade la activ. „Baietii buni“ au venit tare din urma. Cu opt episoade difuzate in prima serie, este primul film romanesc al strazii, cum ni-l prezinta promo-urile.

Postul Acasa a continuat sa difuzeze prima telenovela romaneasca, „Numai iubirea“, care, conform statisticilor, a avut o audienta din ce in ce mai mare. Prima TV are si ea „Trasniti in NATO“, iar Antena 1 – „Agentia matrimoniala“ si „Felix si Otilea“, reluare din programul Divertis.

La bataie cu ratingul

In seriale sa ne batem si in rating sa ne luptam - pare sa fie noua deviza a posturilor noastre de televiziune. Acasa TV se lauda cu episodul din „Numai iubirea“ difuzat in 19 februarie, care a fost urmarit de peste 1 milion 300 de mii de telespectatori. Nici PRO TV nu se lasa mai prejos: 9.1 puncte de rating, cel mai mare pe segmentul de difuzare a primului episod din serialul cu politisti.

Despre „Trasniti in NATO“ de la Prima aflam ca a avut un rating mediu de 3.1 in perioada martie-iunie. Datele de rating sint furnizate de TNS-AGB International si prelucrate de fiecare televiziune in parte. Insiruirile de numere nu inseamna mare lucru pentru majoritatea dintre noi.

Interpretate insa, cifrele de audienta spun ca „Baietii buni“ au tinut in fata micului ecran mai multi telespectatori tineri decit celelalte posturi TV. Publicul care „face“ ratingul acestor seriale intra, in general, in categoria de virsta 15-49 de ani.

Reteta pe gustul publicului

Se ia o poveste cu iz romanesc – de la bloc, de pe strada, din viata de cuplu. Se adauga doua-trei nume sonore din teatru sau show-biz: Tora Vasilescu, Stefan Banica jr., Cabral Ibaka, Florin Calinescu, Ioan Gyuri Pascu. Se condimenteaza cu un cintec de la un artist din topuri – Pepe sau BUG Mafia. Se amesteca bine si se serveste imediat. Reteta a fost pe gustul publicului.

La condimentele de mai sus mai contribuie ceva. „Oamenii au nevoie de povesti si fictiune si mai putin de divertisment ca la serbarile de gradinita. Povesti in limba romana, pe care toata lumea le intelege. In acestea, noi am pus ce stim despre realitatea romaneasca. Multe femei mi-au marturisit ca s-au recunoscut in rolul meu“, spune Tora Vasilescu despre experienta ei cu „Numai iubirea“.

Televiziunile romane au invatat ceva din succesul celor americane. Sitcom-urile, serialele cu adrenalina, cu povesti de iubire si lacrimi sint urmarite. Da-le oamenilor impresia ca despre ei este vorba pe micul ecran, dar intr-o alta poveste, si i-ai cistigat.

Noi actori, noi proiecte

„Baietii buni“ isi aduna inca forte proaspete. Actrita Tora Vasilescu, dupa pariul cu prima telenovela romaneasca, isi va face intrarea in povestile strazii. PRO TV vrea sa propuna roluri si pentru alti actori romani cunoscuti. Filmarile vor debuta in curind, cu acelasi buget impresionant si tehnici de cinematografie.

Postul Acasa ne va servi doua noi telenovele romanesti: „Lacrimi de iubire“, de cinci ori pe saptamina, si „Pacatele Evei“, serial de weekend. Prima TV nu se lasa de NATO, care are deja un public fidel si un buget de 8.000 de euro pe episod. Ramine de vazut cine va iesi mai cistigat cu aceste productii autohtone.