Dupa esecul Stelei de la Trondheim, cand fotbalistii lui Oleg Protasov au pierdut o sansa rarisima de a patrunde in Liga Campionilor, fanii din Ghencea au gasit vinovatul principal: capitanul Mirel Radoi. Fundasul stelist este cel care a gresit la toate golurile inscrise de norvegieni si a marcat si un autogol.

Desi patronul Gigi Becali a declarat ca, in ochii sai, principalul vinovat este antrenorul ucrainean al Stelei, fanii campioanei Romaniei au decis sa-l taxeze dur pe capitanul Radoi.

Dupa ce in dimineata de dupa meci, pe zidurile stadionului din Ghencea era scris „Radoi, iti rupem dintii!”, forumurile site-urilor dedicate Stelei s-au umplut de mesaje la adresa lui Mirel Radoi. „Ne-ai dezamagit, capitane! Nu ma asteptam la asa ceva de la tine! Ai facut cel mai prost meci de cand esti la Steaua.

Caracterul tau poate fi de vina si ar trebui sa iti schimbi atitudinea fata de suporteri”, era un mesaj de pe site-ul „fcsteaua.ro”. „S-au cam adunat multe gafe la Radoi. Am pierdut un campionat din cauza lui, acum o calificare sigura in Liga Campionilor.

Deja gafele lui Mirel incep sa fie obisnuite si sa apara cand ne e lumea mai draga”, comenta un fan furios, a doua zi dupa meciul pierdut la Trondheim. Un alt lucru care i se reproseaza capitanului stelist este relatia sa cu Gigi Becali.

Mai multi suporteri stelisti sunt de parere ca o serie de jucatori care au trecut prin Ghencea au fost dati afara din cauza ca nu s-au inteles cu Mirel Radoi, finul patronului Becali. Si antrenorul Protasov a fost criticat, fanii stelisti considerand ca acesta nu are valoare pentru a antrena Steaua.

„Singura calitate a lui Protasov este ca pierde frumos, cu multe goluri”, suna mesajul unui fan, care isi amintea si de infrangerea suferita de Steaua in meciul de Supercupa cu Dinamo. La aceste mesaje dure la adresa lui Radoi s-au gasit si voci care sa ii ia apararea fundasului stelist.

„Nu este normal sa fie criticat pentru cateva gafe intr-un meci, chiar daca a fost probabil unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului pentru Steaua. Este normal sa ne amintim de cate ori a reusit Mirel Radoi sa evite goluri deja facute in poarta Stelei.

Este foarte important sa ne amintim ca este cel mai bun fundas al campionatului intern”, suna un mesaj care ii ia apararea capitanului Stelei. „Este impardonabil sa punem aceasta greseala pe umerii lui Radoi. Este cel mai valoros jucator din Romania, care a refuzat sa plece in strainatate.

Mirel este singurul care pare sa-si dea viata pe teren, este liderul Stelei”, spune un alt suporter care ii ia apararea capitanului stelist.

Surprinzator, printre cei care s-au ferit sa il critice pe Radoi se numara si selectionerul Piturca, cel care a declarat ca, atata timp cat el va mai antrena Nationala, Radoi nu va mai fi convocat. Tehnicianul Nationalei este de parere ca esecul Stelei nu poate fi pus doar pe umerii lui Radoi.

„Mirel nu trebuie pus la colt. Sigur, a gresit, dar au gresit si altii”, a spus Piturca.