Degringolada din filiala prahoveana a PNL a continuat si ieri, cand pe fax au inceput sa curga zeci de demisii. Cele mai importante sunt ale primarilor alesi sub sigla PNL, 20 din cei 25 de edili liberali ai judetului devenind independenti. Gestul lor survine la o zi dupa ce un grup de alti zece liberali, in frunte cu presedintele Consiliului Judetean, Florin Anghel, au parasit partidul.

Motivul invocat de cei mai multi dintre demisionarii de ieri a fost acela ca nu au fost sprijiniti de partid in lupta impotriva PSD in teritoriu. Surse din interiorul PNL Prahova sustin ca au plecat mai bine de jumatate din membrii importanti ai partidului, parlamentarii prahoveni ai PNL fiind singurii care au ramas langa presedintele organizatiei, omul de afaceri Dinu Patriciu.

Secretarul PNL Prahova, Nicolae Alexandri, i-a acuzat pe demisionari de traseism politic: „...demisionarii au plecat pentru ca n-au reusit sa puna mana pe conducerea partidului, chiar si dupa ce au contestat la Bucuresti rezultatul alegerilor interne. Desi Florin Anghel sustine ca l-am presat politic sa ia anumite decizii in administratie, intre noi si el nu a existat nici un fel de comunicare”.

Telefon de la Tariceanu

Florin Anghel ne-a declarat ieri ca a plecat din PNL pentru ca Dinu Patriciu, seful filialei, „a avut o intelegere cu mine, pe care n-a respectat-o”. „Intelegerea era ca el sa fie seful organizatiei, dar in biroul de conducere sa fie si trei persoane dintre cei veniti de la PUR”, spune Anghel.

El afirma ca Patriciu a preferat sa ramana alaturi de cei patru parlamentari de Prahova - Horia Toma, Adrian Semcu, Ion Preda si Ion Luchian - care ar fi ostili grupului de fosti „umanisti”. „Daca va uitati in declaratiile lor de avere, toti au actiuni la Rompetrol”, a adaugat Anghel.

El a mai spus ca miercuri seara, dupa anuntul demisiei, a fost sunat de seful PNL, Calin Popescu-Tariceanu, care i-a propus o intalnire la care sa participe si Patriciu. „Cu domnul Tariceanu ma intalnesc oricand, dar nu si cu Dinu Patriciu”, a afirmat Florin Anghel.