Alerta in Asia! Al-Qaida pregateste un atentat impotriva unui mare centru financiar din Asia pentru a submina increderea investitorilor in aceasta regiune. Cel putin asa spune judecatorul francez antiterorism Jean-Louis Bruguiere, citat de Financial Times.

Oficialul afirma ca unele tari asiatice sunt mai putin bine pregatite decat Statele Unite sau Europa pentru a face fata unui astfel de atac.

Oficialul francez, ale carui anchete au permis arestarea a sute de suspecti teroristi in ultimii 20 de ani, a declarat ca a fost subestimata capacitatea Al-Qaida de a destabiliza regiunea de sud-est a Asiei.

Potrivit lui Jean-Louis Bruguiere exista informatii credibile care sa arate ca reteau terorista pregateste atentate in unele tari din Asia, in special Japonia.

n atac asupra unui centru financiar din Asia, precum Tokyo, ar fi important, din punct de vedere simbolic, pentru Al-Qaida si ar stopa recenta crestere economica accelerata.

Francezul a avertizat ca publicul nu este suficient de constient de riscul terorist, iar acest lucru face dificile eforturile guvernelor de a adopta legislatii eficiente, care sa previna atacurile si sa anticipeze amenintarea.