Dupa recent incheiatele CE de kaiac-canoe, unde sportivii romani au cucerit 6 medalii, din care doua de aur, kaiacistii si canoistii nostri s-au aliniat la startul Campionatelor Mondiale ce se desfasoara in aceste zile in Croatia

Primele probe, cele de 500 de metri, au coincis cu primele patru calificari directe in finale (au castigat seriile in care au concurat), ale echipajelor noastre.

Performerii sunt, in ordinea calificarilor: C2 - masculin - Petre Condrat si Florin Mironciuc; K4 - masculin - Vasile Stefan, Florean Mada, Alin Anton si Marian Baban; C4 - masculin - Loredan Popa, Silviu Simioncencu, Florin Popescu si Iosif Chirila; C4 - feminin - Florica Vulpe, Mariana Ciobanu, Lidia Talpa si Alina Platon.

O merituoasa performanta poate fi considerata si calificarea in finala, dar nu directa, ci din clasarea pe locul doi intr-una din cele doua semifinale, a echipajului de K4, pe distanta de 1.000 de metri, alcatuit din aceeasi kanoisti care fac si echipajul de K4 pe distranta de 500 de metri, calificat, cum am spus deja, in finala.

In fine, sa consemnam cea de-a sasea calificare in finala, cea a campionilor europeni Marian Sevici si Ionut Anghel care fac echipajul de K2 si care au castigat seria cu numarul 5 au concurat intr-una din semifinale si, clasandu-se pe locul doi, au intrat in finala. De precizat ca la aceasta proba n-au existat calificari directe in finala .