"Masacrul inocentilor" (roman de fictiune) este o reconstituire in premiera mondiala a cumplitelor evenimente petrecute in 1-3 septembrie 2004, cand un comando musulman a ocupat scoala gimnaziala din Beslan, Osetia, de nord, si a provocat moartea a peste 340 de persoane, majoritatea copii.

Cele mai multe personaje din aceasta carte au existat in realitate. Actiunea se bazeaza pe marturiile supravietuitorilor si ale celor implicati in tragedie, cuprinzand multe detalii necunoscute publicului larg, menite sa dezvaluie ororile si adevarata fata a terorismului.

In dimineata zilei de 1 septembrie 2004, la serbarea de deschidere a noului an scolar, un comando musulman ocupa scoala gimnaziala din Beslan, Osetia de Nord, si ia peste 1.000 de ostatici. Actiunea se desfasoara numai in doua locatii, ca doi poli care concentreaza in jurul lor intreaga incarcatura emotiva a acelor clipe – in interiorul scolii si la 100 de metri de zidul scolii.

Acolo, mii de localnici stau cu sufletul la gura, dorm pe iarba, plang, se gandesc la razbunare. Arkadii Fraiev, seful trupelor antitero, asteapta infrigurat ordinele de la Kremlin, tremurand cu gandul la copiii din scoala, dar in primul rand la fiul sau, Gheorghii, si el ostatic. Raissa Tekuseva isi frange mainile cu gandul la cei cinci copilasi ai ei, captivi la numai 100 de metri de ea.

Doi teroristi pierduti prin multime transmit celor din scoala fiecare miscare a militarilor. In interiorul scolii, teroarea este la ea acasa. Prin gaurile cagulei, ochii fiorosului Colonel, seful teroristilor, privesc fara mila la suferintele captivilor. Aisha si Kheda, doua vaduve negre, nici nu clipesc cand alte doua femei teroriste sunt detonate de Colonel, ca o demonstratie de forta.

"Masacrul inocentilor" este o poveste despre curaj, dragoste si supravietuire, dar in acelasi timp e si un mesaj impotriva terorismului.

Informatii despre autor:

Dan Dumitrescu este autor a 25 de carti la care se adauga peste 35 de romane traduse. Pe langa "Ziua terorii", "Varstele razboiului" sau "Masacrul inocentilor" putem mentiona romanul "Desant la Gran Sasso", nuvela (premiata) "Culoarea albastra a esafodului", precum si o serie de lucrari despre Bridge sau dictionare comerciale bilingve.

Lansarea cartii va avea loc joi, 1 septembrie, la Libraria Luceafarul

Lansarea romanului "Masacrul inocentilor", autor Dan Dumitrescu (Editura LUCMAN) va avea loc joi, 1 septembrie 2005, orele 15.00, la libraria Luceafarul - bd. Unirii 10 (spre Casa Poporului, pe aleea cu Fantani - telefon : 3157753).

Vor lua cuvantul:

Irina Nistor (critic de film)

Sebastian Eduard (sef redactie cultura – „Jurnalul National“)

Radu Gheorghe (actor)

Eugen Cristea (actor)

Dupa lansare, va avea loc sesiunea de autografe .