Scandalul stenogramelor PSD a intrat in faza ultimatumurilor date de "Mihai Eminescu", anonimul care, in noiembrie 2004, cu cateva zile inainte de alegerile generale, a dat publicitatii, prin intermediul Internetului, mai multe stenograme din timpul sedintelor Delegatiei Permanente.

Misteriosul "Mihai Eminescu" a facut publice noi documente, sambata, somand-o pe Dorina Mihailescu, fosta mana dreapta a lui Adrian Nastase, sa recunoasca public, pana astazi, autenticitatea stenogramelor si faptul ca inregistrarile erau transcrise de stenografele de la Guvern.

In caz contrar, spune anonimul, va da publicitatii nu numai alte stenograme, ci si inregistrari audio care demonstreaza ca Nastase nu numai ca stia ca subalterna sa inregistreaza tot ce se discuta la partid, dar era si singurul lider care primea transcrierile.

Ieri, "Mihai Eminescu" a marit miza si a transmis un mail adresat chiar lui Adrian Nastase.

"Domnule Nastase, ori Dorina, ori dvs. Noua ne-ar fi pe plac sa fie Dorina. Stie ea de ce", spune mesajul in care este redat un dialog purtat de Nastase si Dorina Mihailescu in sedinta din 22 martie, care a mai fost publicat in presa.

Somatia electronica a anonimului se incheie cu solicitarea ca mesajul sa fie difuzat ieri de televiziuni, "Mitrea, Geoana si echipa stiu de ce".

Dorina Mihailescu, care spunea saptamana trecuta, la audierile de la Parchetul General, ca nu a existat nici o inregistrare a sedintelor conducerii PSD, nu recunoaste autenticitatea stenogramelor, cerandu-i hackerului care o acuza sa predea dovezile pe care le detine institutiilor statului, adica Parchetului General.

"E o campanie fara precedent de discriminare. Ne vom apara daca suntem acuzati de ceva. E o pierdere de vreme. Eu nu pot sa-mi aduc aminte nici ce-am vorbit saptamana trecuta", spune Serban Mihailescu, mentionat si el in ultimele stenograme date publicitatii.

"Din punctul de vedere al PSD, n-a existat nici un fel de decizie pentru inregistrarea sedintelor. Daca exista probe materiale, sunt rezultatul unor inregistrari ilegale sau neoficiale", a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana.

Punctul sau de vedere a fost preluat, ieri, si de purtatorul de cuvant al partidului, Cristian Diaconescu.

"Cred ca, din punct de vedere juridic, dar si din punct de vedere moral, orice inregistrare sau consemnare, daca s-a realizat, s-a facut la initiativa personala a cuiva, care in mod evident, conform legii si conform normei morale, atrage responsabilitatea persoanei respective atat in ceea ce priveste continutul, cat si circulatia acestor texte", a spus Diaconescu, pasand responsabilitatea

asupra persoanei care a luat o astfel de decizie fara stirea colegilor din partid.

Diaconescu spune ca este si interesul PSD ca aceasta problema sa fie clarificata "pana la capat", fiind foarte important sa se faca publice dovezile privind eventuala autenticitate a stenogramelor atribuite Delegatiei Permanente a partidului, precum si sursa acestora.

"Cine face o afirmatie in orice stat democratic este normal sa si dovedeasca si evident ca aceasta procedura, in conditiile punerii in miscare a urmaririi penale, trebuie sa se faca in fata institutiilor statului de drept", a spus Diaconescu, criticand din nou decizia Parchetului de a porni actiunea penala in cazul fostilor ministri Rodica Stanoiu si Florin Georgescu doar pe baza unor

"afirmatii pe care chiar Parchetul General spune ca nu are certitudinea ca acestia le-ar fi facut sau nu".

In ceea ce priveste straniul mesaj "Mitrea, Geoana si echipa stiu de ce" din finalul e-mailului de ieri, acesta n-a fost comentat decat de purtatorul de cuvant al PSD.

"Nici o echipa nu-si face deservicii aruncand in aer propria echipa", a declarat Cristian Diaconescu, dezmintind posibilitatea ca noua echipa de conducere a partidului sa aiba vreun rol in toata aceasta poveste. Surse din PSD spun ca partidul a apelat la experti in domeniu pentru descoperirea misteriosului hacker care da atatea batai de cap PSD.