Clubul "Lac de Verde" din Breaza a gazduit, ieri, cea de-a treia editie a Cupei Carlsberg, unul dintre cele mai importante concursuri ale anului. Desfasurata sub egida Federatiei Romane de Golf, competitia a aliniat la start cei mai buni jucatori de golf romani ai momentului.

Inca de la orele diminetii, parcarea clubului a devenit neincapatoare pentru modelele de masini desprinse parca dintr-un catalog auto. De-a lungul zilei, au concurat 35 de practicanti de golf din Romania si din afara tarii.

Desi golful este practicat in lume de peste 60 de milioane de jucatori profesionisti, la turneul de la Breaza au participat numai amatori.

Cu toate acestea, pe iarba Clubului "Lac de Verde" a fost inflatie de celebritati. Viorel Catarama si Misu Negritoiu, jucatori cu state vechi in golf, au reprezentat lumea afacerilor.

Actorul Mugur Mihaescu, component al trupei "Vacanta Mare", si solistul Lucian Viziru au aparat reputatia artistilor, in timp ce Dinu Pescariu si Florin Segarceanu au fost reprezentantii obisnuiti ai lumii sportului.

Pentru o zi, vedetele si-au parasit luxoasele limuzine, multumindu-se sa manevreze masinutele electrice pe aleile clubului de la Breaza.

Sub un soare dogoritor, concursul a luat sfarsit dupa mai bine de cinci ore, timp in care s-au inregistrat lovituri spectaculoase, dar si mingi trimise in balta sau in tufisurile dese de pe margine.

Concursul s-a desfasurat dupa sistemul "Stable Ford", departajarea facandu-se in functie de numarul cat mai mic de lovituri executate pentru obtinerea punctelor.

Premiile au pastrat specificul acestui sport, constand intr-o geanta de golf si un set de crose pentru castigator, un pulover de golf pentru locul doi, in timp ce locul trei a fost recompensat cu o vesta de golf. Concursul a beneficiat de un final pe muchie de cutit.

Marele premiu a fost adjudecat de Simion Cretu, in timp ce locul doi a fost ocupat de Ciprian Serbanoiu. Ultima pozitie pe podium i-a revenit lui Viorel Coman, castigatorul de anul trecut.