Intel Corporation a identificat noi modalitati prin care, in viitorul apropiat, aparatele electronice vor putea raspunde exact cerintelor utilizatorilor, anticipand si urmatoarele miscari ale acestora.

In discursul sau de la Intel Developer Forum, Justin Rattner, Intel senior fellow si director al Intel Corporate Technology Group, a prezentat noi dispozitive, numite "user-aware platforms" care, echipate cu "simturi digitale", vor sti exact cine le foloseste, cum le foloseste si ce incearca utilizatorul sa obtina folosindu-le.

Noile platforme care au grija de consumator vor avea nevoie de un nivel superior de inteligenta, pentru a putea lucra impreuna cu celelalte produse electronice si a oferi confort optim utilizatorului.

Pentru a realiza acest proiect, compania a demarat deja o serie de activitati de cercetare si dezvoltare, menite sa faca tranzitia arhitecturii procesoarelor Intel catre performantele unui super-computer, incluzand mai multe core-uri de executie intr-un singur procesor - ceea ce inseamna punerea la dispozitie a mai multor "creiere" ale computerului.