La Campionatele Mondialele de la Zagreb, canoistii si kaiacistii romani au cucerit doua medalii de argint si doua de aur, dublu fata de obiectiv.

Calificati in bloc in finalele Campionatului Mondial de kaiac-canoe de la Zagreb, elevii antrenorului Ivan Patzaichin si-au depasit obiectivul - cucerirea a 1-2 medalii - obtinind de doua ori „aur“ si tot de atitea ori „argint“.

Primii care au spart gheata au fost canoistii Constantin Popa, Loredan Popa, Florin Mironcic si Petre Condrat, care dupa ce au condus cursa mai bine de 950 m, au fost devansati de echipajul Poloniei. Tot argint si tot pe distanta de 1.000 m au obtinut si fetele de la kaiac 4, Florica Vulpes, Mariana Ciobanu, Lidia Talpa si Alina Platon.

Cronometrate cu timpul de 3:21.889, ele au cucerit prima medalie mondiala in proba de K4 feminin pe distanta de 1.000 de metri din istoria sportului romanesc.

Revenit in activitatea competitionala dupa un an de pauza, campionul olimpic de la Sydney, Florin Popescu, a urcat din nou pe un podium mondial.

In aceeasi formula ca si la Europenele de la Poznan - Loredan Popa, Florin Popescu, Silviu Simioncencu si Iosif Chirila - echipajul de canoe 4 a cucerit titlul pe distanta de 500 m, cu timpul de 1:30.602. Tot pe prima treapta a podiumului au urcat si componentii canoei de 2 pe distanta de 200 m, Petre Condrat si Florin Mironcic, cronometrati cu timpul de 00:38.908.

Desi erau cotati ca avind cele mai mari sanse la medalii, campionii europeni en-titre, Ionut Anghel si Marian Sevici, nu au reusit sa obtina decit doua locuri cinci in proba de kaiac 2 pe distanta de 1.000, respectiv 500 metri.