Reprezentantii Partidului Popular Crestin Democrat (fost PNTCD) vor propune liderilor Partidului Popular Eurpean (PPE) amanarea primirii in randurile acestei formatiuni a Partidului Democrat.

Crestin-democratii din Romania vor cere, de asemenea, respingerea conservatorilor lui Voiculescu.

Declaratia celor de la PPCD, unul dintre partidele romanesti membre ale PPE, vine intr-un moment foarte important: astazi, la Bruxelles, are loc reuniunea PPE, in care vor fi luate in discutie solicitarile de afiliere la curentul popular-european, depuse de democrati si conservatori in luna iunie a acestui an.

In perioada 19-21 septembrie, presedintele PPCD, Gheorghe Ciuhandu, a fost invitat sa participe la sedinta Biroului Politic al PPE.

"Ce pot spune este ca vom propune amanarea primirii in PPE a Partidului Democrat si respingerea cererii de adeziune a Partidului Conservator. Liderii PD trebuie sa demonstreze ca sunt populari. Nu poti spune ca esti popular avand sigla social-democrata. Pe langa statut, principii si valori, se tine cont si de punerea acestora in practica.

Or, la Partidul Conservator nu este cazul", a declarat vicepresedintele PPCD, Zoe Radulescu.

Pe de alta parte, liderii PPCD pun la indoiala si colaborarea partidului pe care il reprezinta cu UDMR.

Colaborarea dintre PPCD si UDMR se afla doar la stadiu declarativ, desi ambele formatiuni politice sunt membre ale aceleiasi familii politice europene.

"Ne-am intalnit o data cu liderii udemeristi si, la nivel declarativ, exista o astfel de colaborare. Pragmatic insa, ca rezultate, nu exista", a declarat, la Constanta, vicepresedintele PPCD, Virgil Petrescu.