"Aceste scandaluri reincalzite fac parte din agenda de perdele de fum pe care actuala putere incearca sa le utilizeze intr-un moment in care, in mod evident, apare o scadere dramatica in sondaje", a declarat, ieri, presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase.

Somat de misterioasa sursa care se autointituleaza "Mihai Eminescu" sa recunoasca autenticitatea stenogramelor, Nastase nu s-a aratat prea ingrijorat, precizand ca tot ce a avut de declarat a declarat la Parchet. In opinia liderului PSD, o stenograma "inseamna o consemnare care e autentificata de cineva din conducerea partidului".

Adrian Nastase a precizat ca PSD nu face nici o ancheta interna pentru descoperirea autorilor stenogramelor. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a explicat ca nu exista "elemente credibile" care sa justifice o investigatie interna privind stenogramele.

"Atata vreme cat nu exista o decizie formala in ceea ce priveste realizarea unor stenograme si confirmarea acestora, nu putem sa discutam in legatura cu continutul acestor texte. Deci, din punctul nostru de vedere, nu exista elemente credibile care sa ne puna in situatia de a face o investigatie", a spus Diaconescu.