Expres SRL, societatea care editeaza cotidianul Evenimentul Zilei a fost suspendata din calitatea de membru fondator al Clubului Roman de Presa. Decizia a fost luata de Consiliul de Onoare al CRP si ramane in vigoare pana cand publicatia nu isi va prezenta scuze pentru afirmatiile considerate denigratoare la adresa Clubului.

Clubul Roman de Presa apreciaza insa ca Evenimentul Zilei si-a cerut scuze pentru publicarea articolului ,,Noroc, doamna ministru!'' Informatiile cuprinse in articolul - Viciul de procedura al ministrului Macovei'' nu se verifica.

Aceasta este concluzia anchetei facute de Evenimentul Zilei dupa aparitia in numarul sau din 22 iunie a acestui material, potrivit caruia ministrul justitiei s-ar fi imbatat la masa festiva de dupa congresul avocatilor de la Costinesti.

Conducerea Evenimentului zilei prezinta scuze definitive atat Monicai Macovei, cat si cititorilor sai.

In numarul de astazi, Evenimentul zilei afirma ca au fost intervievati peste 40 de avocati si magistrati care, in cursul lunii iunie, au participat la Costinesti la Congresul Avocatilor. Nici una dintre aceste persoane nu a confirmat ca Monica Macovei ar fi consumat alcool peste masura.

[PG EA] In articol se afirma ca principala responsabilitate pentru materialul denigrator o poarta redactorul-sef. Acesta, impreuna cu autorul articolului, editorul si redactorul-sef adjunct au fost sanctionati.

Ministrul Macovei apreciaza, insa, ca aceasta ancheta jurnalistica vine prea tarziu si ca acest demers jurnalistic ar fi fost absolut necesar imediat dupa publicarea articolului.

Ministrul Justitiei afirma ca va ramane fidela principiilor sale si nu va actiona in instanta cotidianul.

Monica Macovei remarca totusi faptul ca ancheta interna a ziarului si publicarea rezultatelor reprezinta o premiera in mass-media romaneasca si un exemplu care ar trebui urmat si de alte institutii de presa.