Premierul Calin Popescu Tariceanu a refuzat semnarea ordonantei privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar si al contabilitatii publice.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa semneze ordonanta care permitea institutiilor publice sa achizitioneze mobilier si autoturisme aprobata de membrii guvernului in absenta sa si a decis ca masura sa fie valabila doar in cazul universitatilor si spitalelor si numai pentru mobilier, in cazuri temeinic justificate.

In ultima sedinta membrii guvernului au adoptat ordonanta privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar si al contabilitatii publice, act normativ care stabilea printre altele ca institutiile publice vor avea dreptul sa achizitioneze mobilier si autoturisme pentru perioada ramasa pana la sfarsitul acestui an.

Ordonanta abroga astfel prevederile reglementate prin rectificarea bugetara si care interziceau acestor institutii sa efectueze asemenea achizitii.

Premierul Calin Popescu TAriceanu nu fusese prezent la sedinta de guvern, aceasta fiind condusa de vicepremierul Gheorghe Pogea.