Aventura lui Razvan Sabau la US Open s-a terminat in numai 69 de minute, romanul fiind invins, fara drept de apel, de catre americanul Andre Agassi, in trei seturi, 6-3, 6-3, 6-1. Chiar daca a dat piept cu favoritul numarul sapte, Razvan Sabau nu a reusit sa-i puna prea mari probleme lui Agassi.

Statistica indica faptul ca Sabau a reusit doar doi asi, spre deosebire de cei 11 ai yankeului si a facut opt duble greseli, in timp ce Agassi doar una.

Diferenta mare dintre cei doi jucatori este reliefata si de numarul total de puncte castigate, 85 pentru american si 45 pentru roman. Pentru prezenta in primul tur al US Open, Sabau va primi un punct ATP si un cec in valoare de 15.000 de dolari.

In ceea ce-l priveste pe american, acesta il va intalni, in turul doi, pe croatul Ivo Karlovici. Daca in competitia masculina favoritii s-au impus in majoritatea partidelor, competitia feminina a oferit o surpriza uriasa chiar din primul tur. Castigatoarea de anul trecut, rusoaica Svetlana Kuznetsova, a fost invinsa de catre compatrioata sa, Ekaterina Bychkova, cu un sec 6-3, 6-2.

Kuznetsova devine astfel prima castigatoare a turneului US Open care este eliminata din primul tur in sezonul urmator. Prin eliminarea din primul tur, rusoaica este a patra campioana care pierde in turul inaugural la un mare turneu.

Acelasi lucru li s-a mai intamplat si jucatoarelor Steffi Graf, la Wimblendon, in 1994, Jennifer Capriati, la Australian Open, in 2003, si Anastasia Myskina, in acest an la Openul Frantei.